Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф най-после призна,

...
Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф най-после призна,
Коментари Харесай

От Мерцедес признаха, че са сгрешили с колата

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф най-сетне призна, че концепцията, употребена в последните два болида на отбора – W13 и W14, е сбъркана. Волф изясни, че квалификационното движение на Мерцедес, демонстрирано в Бахрейн „ просто не е задоволително положително ” и по-късно даде обещание по-сериозни промени.

Двамата водачи на Мерцедес приключиха шести и седми в квалификацията през вчерашния ден, като Джордж Ръсел изпревари Люис Хамилтън, само че в нито един миг от квалификацията британците нямаха късмет да притеснят тези пред тях, които се бореха за местата на първа редица.

„ Не мисля, че този автомобил в миналото ще бъде конкурентен – изясни през вчерашния ден на „ Сахир ” Волф. – Направихме всичко допустимо през зимата, с цел да подобрим автомобила, само че в този момент би трябвало да обсъдим какво ще вършим с нашите инженери. При нас няма канони, няма свещени крави и по тази причина би трябвало да решим в каква посока ще се развива колата ни, защото желаеме още веднъж да сме конкурентни и да печелим надпревари. Сигурен съм, че този сезон можем да печелим надпревари. Но би трябвало да вземем решения в средно- и дълготраен проект. ”
 Макс Верстапен стартира похода си към купа №3 от полпозишън Макс Верстапен стартира похода си към купа №3 от полпозишън
Волф беше безапелационен по отношение на представянето на W14.
 Коя ще е най-бързата тактика през днешния ден? Коя ще е най-бързата тактика през днешния ден?
„ В момента, в който хронометърът стопира на финала той демонстрира, че колата ни просто не е задоволително добра. Нямаме задоволително аеродинамично прилепяне. ”
 Макс: Приятна изненада е, че съм първи Макс: Приятна изненада е, че съм първи
Шефът на Мерцедес призна, че пред отбора има разнообразни разновидности за промени и развиване на W14, в това число и отричане от концепцията за „ нулевите ” по мярка въздушни кутии.
 Хамилтън: Очаквах да сме по-назад Хамилтън: Очаквах да сме по-назад
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР