Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че не подкрепя идеята

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че не подкрепя идеята
Коментари Харесай

Тото Волф: Не е правилно жените да са в отделен шампионат

Шефът на Мерцедес Тото Волф съобщи, че не поддържа концепцията да се сътвори обособен шампионат за жени-пилоти, тъй като е на мнение, че това би било обидно. Според Тото сходно съревнование ще е " подкопаване на това, което девойките могат да реализират ".
Съпругът на Сузи, която е и последната жена, сядала във Ф1 болид през последните години, няма причина дамите да не се състезават наедно с мъжете. Идеята, за която се заприказва тази седмица, е през 2019 година да се провеждат обособени серии, в които да вземат участие единствено дами и да са в границите на шест надпревари, а победителката да получава тест във Формула 1.

" Ако се сътвори сходен шампионат, ще значи, че задачата до най-високото равнище на моторспорта да стигне жена, е изгубена. Би било подкопаване на това, което девойките могат да реализират. Когато в един спорт нещата зависят от физическата мощ, тогава в действителност би трябвало да има разделяне на мъже и дами, само че в моторните е като в ездата - всички се борят с идентична екипировка. Вярвам, че Ф1 е спорт, в който дамите могат да се изправят против мъжете ", безапелационен е Тото.

" Това, което липсва сега, са девойките в картинга. На 100 деца има единствено 3 девойки. Затова Сузи се бори за идеята и окуражава повече девойки да стартират с картинг, надявайки се съотношението да се промени и да стане 20:80. От време на време виждаме по някое мощно показване от женския пол, само че несъмнено има потребност от повече, за може да стигат и до най-високото равнище. Трябва да са задоволително конкурентни, с цел да влязат във Формула 1 ", добави шефът на Мерцедес.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР