Шефът на Мерцедес Тото Волф отговори на упреците на Кристиан

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф отговори на упреците на Кристиан
Коментари Харесай

Волф обвини Хорнер за новото правило за двигателите


Шефът на Мерцедес Тото Волф отговори на упреците на Кристиан Хорнер за новото предписание за сезон 2018, с което броя на разрешените мотори се понижава от 4 на 3. По-рано Хорнер дефинира решението на ФИА за цялостна полуда и на вятъра лобираше срещу него.

Волф, обаче, подсети на своя сътрудник екипен шеф, че намаляването на броя мотори е резултат от натиска на Ред Бул за по-евтини задвижващи единици. Тото счита, че в случай че не е бил въпросния напън, регулацията е щяла да остане в настоящия си тип.

" Всички производители бяха принудени, или дано да го кажем - " мощно окуражени " да усъвършенстват цената. Направихме го и ето го резултатът. "

Президентът на ФИА Жан Тод също се изрече по тематиката, напомняйки, че решението е било утвърдено от всички тимове, тъй че няма да има връщане обратно. За да се промени нещо, би трябвало да има цялостен консенсус, само че това събитие не е налице.

" Имаше хора, които си мислеха " Защо да не слезем на един мотор за целия шампионат? " Това не е нова концепция " съобщи още Тод.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР