Шефът на Мерцедес Тото Волф обясни, че е “без значение

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф обясни, че е “без значение
Коментари Харесай

Волф: Няма значение, че Ръсел е пред Хамилтън

Шефът на Мерцедес Тото Волф изясни, че е “без значение ” фактът, че в първия им сезон като съотборници Джордж Ръсел приключи пред 7-кратния международен първенец Люис Хамилтън. 24-годишният Ръсел завърши акцията две места по-напред от Люис и с 35 точки повече от именития си съотборник, също така Ръсел донесе и единствената победа на Мерцедес този сезон - в Бразилия.

“Няма значение, че Ръсел е пред Хамилтън, те не се борят за международната купа - изясни Волф. - Те не се състезаваха един против различен за победи тази година, Бразилия беше единственото изключение. Не мисля, че за някой от тима има значение дали те са втори, трети, четвърти или пети. ”

Волф е убеден, че Хамилтън е имал съществени проблеми да одобри загубата в борбата за купата против Макс Верстапен, която се реши в последната обиколка на последното съревнование за сезона.
 Вилньов чака Хамилтън да се върне в челото Вилньов чака Хамилтън да се върне в челото
“Миналата година беше доста по-зле на финала - добави Волф. - Миналата година ни измъкнаха купата. Тази година я загубихме в борба, в което просто не бяхме задоволително положителни. Ние сбъркахме при основаването на автомобила по новите правила, само че това беше належащо, с цел да си върнем мотивацията. ”
 Ръсел влезе в първокласен клуб във Формула 1 Ръсел влезе в първокласен клуб във Формула 1
Много експерти предсказват завръщане в челото на Мерцедес през идващия сезон, главно поради напредъка в развиването на W13 в хода на сезона, самият Волф също призна, че има такива упования и добави, че занапред ще мисли за ръководството на Хамилтън и Ръсел, когато те ще се борят за по-предни позиции следващата година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР