Шефът на мексиканската Pemex отвърна на рейтинговите агенции и инвеститорите,

...
Шефът на мексиканската Pemex отвърна на рейтинговите агенции и инвеститорите,
Коментари Харесай

Шефът на Pemex отхвърля критиките срещу задлъжнелата петролна група

Шефът на мексиканската Pemex отвърна на рейтинговите организации и вложителите, които от ден на ден виждат държавната петролна компания като опасност за обществените финанси, защото е изправена пред големи сметки на снабдители и заплащания на лихви върху дълговата си планина от близо 106 милиарда $.

Pemex, в миналото съществена дойна крава за държавното управление на Мексико, в този момент има най-високото равнище на дълг от всяка петролна компания заради години на незадоволителни вложения, корупция и липса на промени. Производството на недопечен нефт е намаляло внезапно през последните две десетилетия, като през февруари месечното произвеждане е спаднало до най-ниското си равнище от четири десетилетия. Неговата купчина задължения от ден на ден влачи държавния бюджет и Moody's намали рейтинга на дълга му още повече до нежелана територия по-рано тази година.

Въпреки това, основният изпълнителен шеф на Pemex Октавио Ромеро тази седмица подцени предизвестията на икономистите, че държавната поддръжка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР