Шефът на МБАЛ „Св. София” – Христо Мазнейков, написа гневен

...
Шефът на МБАЛ „Св. София” – Христо Мазнейков, написа гневен
Коментари Харесай

Шефът на Св. София готов да я предостави за лечение на болни с COVID-19

Шефът на МБАЛ „ Св. София” – Христо Мазнейков, написа ядосан пост във Фейсбук поради проблемите в здравната система. В него той разяснява, че е сърдит, тъй като не може да понесе гледката на умиращи хора които не могат да бъдат признати и лекувани.

„ Знаехме, че ще се стигне до гърмеж на болните, когато децата тръгнат на учебно заведение. Това не зависи от нас. Бяхме предизвестени. Постът ми беше провокиран от това, което видях. Пред болничното заведение имаше 10 коли за спешна помощ, сътрудници се молеха, пациенти плачеха. Това е непоносима панорама за един доктор. Трябва да се обединим. По тази причина предложих да предоставим нашата болница на страната и в нея да се лекуват единствено пациенти с ковид. Лечебното заведение има към 400 кревати. Трябват обаче медицински служащи. Тоест, би трябвало да се създадат графици, да се командироват лекари”, сподели в ефира на „ Здравей, България” по Нова ТВ Христо Мазнейков.

Той разясни, че се е свързал със заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева. „ Не съумях да се свържа с проф. Ангел Костадинов. Вероятно той е под голямо напрежение сега. Г-жа Жени Начева ми благодари и сподели, че ще видят какво може да направят”, сподели шефът на МБАЛ „ Св. София”. И добави, че координационният център прави каквото може, само че това е голяма пандемия и е мъчно да се оправим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР