Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев взима 7500 лв. заплата на

...
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев взима 7500 лв. заплата на
Коментари Харесай

Не, Бойко Борисов не е най-богатия човек в държава! Ето кой го бие, а ако знаете пък жената до него какви пари взима…

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев взима 7500 лева заплата на месец и детронира като най-богат от заплати самия министър председател! Това демонстрират простите сметки въз основата на нормативните разпореждания. Въз основа на тях излиза, че сега Георгиев взима повече даже от Бойко Борисов, който се разписва на всяко 30-то число от месеца против 7133 лева Приблизително толкоз взима и президента, демонстрира инспекция на Фрог нюз.
Основната заплата на Пламен Георгиев, като досегашен началник на КОНПИ се е формирала въз основата на 85 % от трудовото заплащане на ръководителя на Народното събрание. Тази „ неправда ” към този момент е поправена и в качеството си на началник на новия антикорупционен орган, посоченият за непосредствен до модела КОЙ чиновник ще поставя в джоба си 90 на 100 от главната заплата.

Това, обаче не е всичко. Към нея се прибавят  парите за стаж и тези, които се взимат за работа със секретни документи. Сигурно се питате за какви са тези „ секретни ”.  Екипът на Фрог разполага със „ свръхсекретен ” документ, които разрушава за следващ път тайните на комисията, която Георгиев управляваше до неотдавна. Става дума за Вътрешните правила. В член 38 от тях се вижда, че, Пламен Георгиев е определил на себе си и останалите членове следните „ бонуси ”:

„ Членовете на КОНПИ имат право на в допълнение заплащане върху самостоятелната съществена месечна заплата за работа с класифицирана информация както следва:

·      с равнище на подредба „ строго секретно ” в размер на 25%;

·      с равнище на подредба „ секретно ” в размер на 20%;

·      с равнище на подредба „ поверително ” в размер на 15%;

·      с равнище на подредба „ служебна загадка ” в размер на 10%.

Експерти считат, че не е морално да се взимат такива пари. За членовете на КПКОНПИ също е помислено по какъв начин да взимат огромни пари. Всеки от тях  ще прибира по  80 на 100 от заплатата на Пламен Георгиев, което също е много солидна сума. Направихме опит да изчислим какъв брой ще поставя в джоба си на месец  една от най-верните служителки на Георгиев – Антоанета Цонкова. Като сумираме главната заплата, годините за стаж и парите за „ тайните и секретни ” излиза, че дамата, която компактно следва препоръките на шефа си и почтително се съгласява с него,  ще прибира 5631,72 лв. на месец.

За сравнение-след последното нарастване на депутатските заплати, всеки от тях към този момент взима по 3540 лв . на месец. Поне с хилядарка, обаче скача сумата, поради участия в разнообразни комисии. Министрите получават по 30% над главната депутатска заплата, т.е. без всевъзможни добавки те получават по 4602 лева
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР