Шефът на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев също

...
Шефът на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев също
Коментари Харесай

Уличиха и шефа на антикорупционната комисия в нередности с имот

Шефът на Комисията за противопоставяне на корупцията Пламен Георгиев също се оказа забъркан в заможен проблем . От неправителствения " Антикорупционен фонд " настояват, че той е пропуснал да заявява 186 квадратни метра тераса, които са чат от жилището му, съобщи Би Ти Ви.

Уточнява се, че през 2017 година той е закупил жилище в кв. " Гео Милев ". То е заявено като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с повърхност 48 квадратни метра.

Георгиев е платил за парцела 203 хиляди лв. , а данъчната му оценка е над 450 хиляди лв..

Според изнесената информация, в имуществената декларация не включена част от жилището, която попада в нотариалния акт. Става дума за застроена повърхност от 16 квадратни метра - изложба и баня, и тераса върху плосък покрив с повърхност 186 квадратни метра.

Според Антикорупционния фонд, терасата е трябвало да бъде отразена в имуществената декларация. От организацията показват, че действителната цена на жилището е не 293 хиляди, а 670 хиляди лв..

Самият Георгиев отхвърли коментар по тематиката, като съобщи: " Няма да влизам в пояснителен режим. "
 Цветан Цветанов напуща Народното събрание Обновена
Цветан Цветанов напуща Народното събрание

Остава като втори в ГЕРБ и ще управлява предизборната акция

По-рано през днешния ден, поради имотния скандал, Цветан Цветанов подаде оставка като ръководител на парламентарната група на ГЕРБ.

Припомняме, по-рано същото направиха министърът на правораздаването Цецка Цачева , заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР