Шефът на КОД Петър Москов избра ефектен начин да легитимира

...
Шефът на КОД Петър Москов избра ефектен начин да легитимира
Коментари Харесай

Пепи Москов нe си поплюва, натисна газта на бусче с надпис ДЯСНОТО

Шефът на КОД Петър Москов избра гръмък метод да легитимира партията си като баш десница, като си направи предизборно бусче с голям надпис „ Дясното ”.

С въпросното возило, хората от партията на ексздравния министър ще обикалят из страната, с цел да притеглят разочаровани от размиването на полюсите в политиката, някогашни костовисти, гневни на обединението ПП-ДБ, или най-малко по този начин се надява той.

Посланието на тогавашната дясна ръка на Иван Костов е обединяване на „ същинските десни ”. Москов употребява олевяването на  някогашните си съидейници, зда да притегли гласоподаватели, които са в патова обстановка и не знаят за кого да гласоподават.



Запознати със обстановката считат, че таман за КОД може да дадат  гласа си някогашни симпатизанти на ДСБ, които са ядосани първо на партньорството им с Българска социалистическа партия в предишното ръководство, а в този момент – с Политическа партия, които въобще не са схващани като десни, въпреки обединяването да се легитимира като дясноцентристко.

В същото време, почитатели на сини и тъмносини означиха иронично, че в случай че КОД сами не си лепнат етикета, няма кой да ги разпознае като десни.   

През февруари, Москов прикани за съюз на десните свободни хора. Бившият зам.-председател на ДСБ съумя да притегли на своя страна хора като прогонената от тъмносините Цецка Бачкова, Любомир Канов, Стоян Радев. 

Десницата в посткомунистическа България не се състоя, вместо нея е налице измамата, която трансформира партийните секретари и ченгетата в икономическа олигархия, разгласи остро Москов.

Бившият тъмносин началник упрекна директно тогавашните си съпартийци от ДСБ и Съюз на демократичните сили, които, по думите му, са погълнати и претопени, а новата коалиция ПП-ДБ „ отмъкна вярата за смислена дясна политика ”.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР