Шефът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че тяхното предложение е

...
Шефът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че тяхното предложение е
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ посочи как с 2 мерки българите ще имат големи заплати

Шефът на КНСБ Пламен Димитров разгласи, че тяхното предложение е да се вдигнат приходите на българина с 15% годишно.

„ Цените у нас ще порастват, само че те не са толкоз високи по отношение на другите страни в Европейски Съюз. Важно е да се усилват заплатите, защото в този момент междинната заплата у нас е 1200 лв., само че доста хора вземат под нея. Извън София да вземем за пример доста българи получават под 700 – 800 лв.. Така че нашата цел и нашето предложение е да се подвигат приходите на българина с 15 % годишно.”, сподели Пламен Димитров в ефира на bTV.

"Ние питаме много години докога ще сме най-бедни в Европа. Не сме престанали да предлагаме ограничения за възстановяване на живота на хората. През последните 5 години сме съумели да увеличим дружно бизнеса сред 8 и 15% ", уточни той.

„ Миналата година успяхме да договорим дружно с премиера Бойко Борисов 10% нарастване на заплатите в обществения бранш, усили се оптималния застрахователен приход и тавана на пенсията стана 1200 лв., към 40 милиона повече за енергийни помощи “, даде образец той.

„ Не стана ясно с каква цел се предлага намаляването на Данък добавена стойност на храните. Нека да не лъжем хората, с тази мяска няма да паднат цените. Много хлебопроизводители споделят, че са стигнали до лимита на разноските си, това ще е глътка за тях “. Димитров предложи да се понижи облагаемият налог на приходите. „ Това е мярката, която ще остави пари в хората. Трябва да понижаваме косвените налози, само че е нужно да има спор за това “.

„ От 12 години предлагаме да се усили цената на нощния труд. Поне с едно левче да се усили. Заплатите би трябвало да се усилват. Цените ще порастват и отсега нататък. Доходите би трябвало да порастват най-малко с 10-15% на година, с цел да догоним европейците “, уверени са от КНСБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР