Шефът на КНСБ обяви каква зима ни очаква и какво

...
Шефът на КНСБ обяви каква зима ни очаква и какво
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ: Зимата ще бъде много тежка, минималната работна заплата трябва да стане 800 лева

Шефът на КНСБ разгласи каква зима ни чака и какво би трябвало да подхващат ръководещите. 

Вече за всички е ясно, че отиваме към предварителни парламентарни избори. През идващите няколко дни би трябвало да се решат няколко основни въпроса – избора на началник на КЕВР, цените на горивата, помощта за хората. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Доста резонно е сега предлагането през промени в Закона за енергетика да се дефинира краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на КЕВР за интервал от 3 до 5 месеца, с цел да се вземат решения, които да са законни. По този метод един основен въпрос може да бъде решен. Не би трябвало да се просрочва по никакъв метод конституционното време, само че за 1-2 дни не мисля, че ще бъде проблем “, изясни той, написа novini.bg.

„ Ако нямаш регулатор в миг на рецесия би било доста безконтролно “, посочи синдикалният водач.

„ Не е най-важно да се реши кой ще е шефа на КПКОНПИ. Другият основен въпрос е обвързван с газа. Ако топлото през зимата на софиянци минава през решение на КЕВР също е незабавно. Трябва да се реши за предлагането на Европейска комисия за понижаване на размера на потребления газ с 20% през зимата “, предизвести Димитров.

Относно предлагането минималната работна заплата да стане 800 лв., Пламен Димитров заяви: „ Ще се наложи да се плануват спомагателни средства над обновения бюджет. В същото време се чакат спомагателни доходи да се генерират в хазната от инфлацията. Затова считаме, че най-важната задача на новия кабинет ще е да приготвят тази актуализация, в която да се плануват спомагателните заплащания за поддръжка на семействата. Зимата, която идва ще бъде доста тежка. Затова е значимо да има и обезщетителни механизми “, акцентира той.

По думите му всевъзможни тавани на цени ни водят към едно забравено минало и дефицити. „ Ние не знаем за какво цените на горивата са толкоз високи. Регулаторът би трябвало да си свърши работата час по-скоро в тази посока. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да ревизира дали някой прави спекулативни облаги “, прикани Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР