Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели отрече да

...
Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели отрече да
Коментари Харесай

Тръмп за Асад: Да го убием!

 Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели отхвърли да е наричал Тръмп “идиот ”, както разкрива новата книга “Страх ”. Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели отхвърли да е наричал Тръмп “идиот ”, както разкрива новата книга “Страх ”.
В Белия дом при Доналд Тръмп царува безпорядък, президентът е емоционален, не схваща добре интернационалните и военните проблеми, а подчинените му пробват обезверено да възпират прочувствените му пориви, които могат да нанесат непоправими вреди. Това разкрива нова книга, която следва да излезе на пазара в Съединени американски щати на 11 септември.

Неин създател е журналистът деец Боб Удуърд от в. “Вашингтон пост ”, един от разкрилите аферата “Уотъргейт ”, довела до свалянето на президента Ричард Никсън през 1974 година

Книгата се назовава “Страх: Тръмп в Белия дом ”. Тя се основава на изявленията със чиновници от президентската администрация и други високопоставени лица, а също на мемоари от срещи, персонални дневници и държавни документи, показва “Вашингтон пост ”, който късно във вторник разгласява фрагменти от нея.

Един от тях разкрива, че Тръмп е желал сирийският президент Башар Асад да бъде премахнат. Това станало след химическата офанзива в Идлиб през април м.г., за която Съединени американски щати упрекнаха режима в Дамаск.

Тръмп позвънил на шефа на Пентагона Джеймс Матис и наредил: “Да го убием, по дяволите. Да нахлуем. Да избием доста от тях, по дяволите ”. Матис отвърнал, че ще се заеме с въпроса, само че откакто затворил телефона споделил на собствен помощник: “Няма да вършим нищо такова. Ще бъдем доста по-премерени ”. След това бе създаден проект за въздушни удари по Сирия, който Тръмп утвърди.

Само месец, откакто встъпил в служба, Тръмп изискал идея за предпазен удар по Северна Корея, написа още Удуърд и прибавя, че това втрещило военните специалисти. Освен това президентът недоволствал от US военното наличие на Корейския полустров, което включва и разузнаване, позволяващо да се фиксира изстрелване на ракета за 7 секунди, и питал за какво се харчат толкоз пари това. “За да избегнем Трета международна война ”, отвърнал Матис, който по-късно негодувал, че президентът се държи и мисли като “петокласник ”.

В поредност от туитове през вчерашния ден Тръмп жигосах книгата като “вече дискредитирана ” и цялостна с неистини. Матис пък я разказа като “продукт на някой с богато въображение ” и добави, че приписваните му думи нито ги е изричал персонално, нито са изричани в негово наличие.

Шефът на кабинета наричал Белия дом „ град на луди “


Правосъдният министър бил „ тъп южняк ”

 Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели отхвърли да е наричал Тръмп “идиот ”, както разкрива новата книга “Страх ”. Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели отхвърли да е наричал Тръмп “идиот ”, както разкрива новата книга “Страх ”.
Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели постоянно изпускал нервите си и споделял пред сътрудници, че президентът е “неуравновесен ”, написа Боб Удуърд в книгата си.

Веднъж на среща в стеснен кръг Кели споделил, че Тръмп е “идиот ”. “Безсмислено е да опитваш да го убедиш в каквото и да било. Той е неконтролируем. Работим в град на луди. Дори не разбирам за какво сме тук (в Белия дом). Това е най-лошото работно място, на което съм бил ”, възмущавал се Кели.

След публикуването на извадки от книгата късно във вторник Кели направи малко изказване, в което уточни:

“Твърденията, че в миналото съм наричал президента глупак, не са правилни ”.

Предшественикът на Кели – Райнс Прибъс, също недоволствал от президента, като казвал, че няма доста потребни ходове, с които да попречи на Тръмп да основава безпорядък. Прибъс наричал президентската спалня, в която президентът непрекъснато превъртал тв канали и пишел в туитър, “работилницата на дявола ”.

Тръмп пък наричал Прибъс “плъх ”, който непрекъснато “щъка по всички страни ”.

Президентът обичал да се подиграва с южняшкия акцент на правосъдния министър Джеф Сешънс, за който споделил, че е “умствено изостанал ” и “тъп южняк ”.

За да предотврати скандал


Съветник скрил публично писмо


Президентът даже не забелязал

 Гари Кон Гари Кон
Бившият стопански консултант на Доналд Тръмп – Гари Кон, признал пред собствен асистент, че откраднал от бюрото на президента писмо, което се той се канел да подпише и с което щял да извади Съединени американски щати от съглашението за свободна търговия с Южна Корея, разкрива книгата “Страх ”.

Кон обяснил, че с дейностите си желал да защищити националните ползи на Съединени американски щати и допълнил, че Тръмп даже не забелязал изгубването на писмото.

Когато по-късно Тръмп решил да извади Съединени американски щати от съглашението НАФТА, което тормозило съветниците в Белия дом, Кон предложил решение на казуса: “Мога да спра това. Просто ще взема документа от бюрото му ”.

До момента Вашингтон не е разтрогнал нито едно от въпросните две съглашения, само че се водят договаряния за смяната им, отбелязва в. “Вашингтон пост ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР