Шефът на испанската полиция предупреди за евентуални сериозни проблеми, докато

...
Шефът на испанската полиция предупреди за евентуални сериозни проблеми, докато
Коментари Харесай

Сериозни мерки за сигурност преди финала на Лига Европа, в Севиля очакват 150 хиляди фенове

Шефът на испанската полиция предизвести за възможни " съществени проблеми ", до момента в който южният испански град Севиля се готви за инвазия на 150 хиляди почитатели на и на за финала на шампионата в сряда. " Твърде доста хора и прекалено много алкохол, болшинството без билети за мача и доста строителни обекти из града - композиция, която може да докара до съществени проблеми ", сподели Хуан Карлос Кастро Естевес, основен комисар на гражданска сигурност на Испания, на брифинг с високопоставени чиновници на Националната полиция.

Той сподели, че се чакат 100 хиляди последователи на и 50 хиляди от Франкфурт, до момента в който двата клуба се борят за купата, която ще ги класира за Шампионската лига през идващия сезон. Въпреки че предизвести, че полицейската интервенция ще бъде едно от " най-трудните провокации, които в миналото са имали ", Кастро Естевес сподели, че е убеден, че събитието може да премине без огромни проблеми.

✈️ Everywhere, Anywhere
— Rangers Football Club (@RangersFC)
" Опитваме се да създадем всичко както би трябвало и имаме доста опит с сходни обстановки, въпреки че това не значи, че няма да има проблеми ", добави той. " Ще бъдем домакини на две фенгрупи, които пият доста. Тези жители, които са привикнали да пият топла бира в своите страни, когато видят нашите свежи и студени бири, ще пият още повече. Но ние откровено имаме вяра, че имаме задоволително и готови чиновници за противопоставяне на проблемите ", съобщи шефът на испанската полиция.

Докато всички пътища водят към Севиля за почитателите, Кастро Естевес сподели, че не е напълно сигурен по какъв начин ще дойдат всички. " Всички билети за влаковете от Мадрид и Малага са разпродадени и чакаме всеобщо идване на чартърни полети до Севиля, Майорка, Канарските острови, Малага, Херес и Фаро, където имаме вяра, че към 30 хиляди почитатели на Рейнджърс ще останат, идващи в Севиля с рейсове в сряда ", добави той. " Но не можем да знаем сигурно какъв брой ще дойдат с коли, рейсове и лодки. Айнтрахт имаше единствено 5000 билета за четвъртфинала против Барселона, а някак си 30 хиляди се появиха на " Камп Ноу ", съобщи Кастро Естевес.

Eintracht gegen Rangers: Fans starten Final-Party in Sevilla
— SGE Bot (@sge_bot)
Двата клуба са получили единствено по 10 хиляди билета за финала на стадион " Санчес Писхуан ", който е с потенциал 42 хиляди места. Рейнджърс играе на първия си европейски край след Лига Европа през 2008 година, когато загуби от Зенит (Санкт Петербург) в Манчестър в мач, засенчен от насилието на публиката. Шотландският клуб не е печелил нито един европейски трофей в продължение на 50 години, до момента в който Айнтрахт Франкфурт се надява да постави завършек на 42-годишното си очакване за европейска купа, откакто завоюва Купата на УЕФА през 1980 година.

Испанските управляващи изпратиха 3100 чиновници на националната полиция в Севиля, където се приготвят три фензони. В града ще бъдат ситуирани и съвсем 2000 представители на Гражданската армия и локални служители на реда. Кастро сподели, че строителните обекти в града са " предпазени ", тъй че почитателите да не могат да употребяват руините като оръжия. " Няма съревнование сред и Франкфурт, само че е обезпокоително, че политическата идеология от двете фенгрупи е друга, като Айнтрахт е отляво, а Рейнджърс повече отдясно. Екстремистите от двете страни могат да основат съществени проблеми ", добави шефът на испанската полиция. За да се сведе до най-малко рискът от борби, двете групи почитатели ще бъдат държани в обособени зони, на 5.5 км една от друга, преди началото на мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР