Шефът на Инспектората на община Пловдив Борислав Димов бе арестуван.

...
Шефът на Инспектората на община Пловдив Борислав Димов бе арестуван.
Коментари Харесай

ОБЗОР: Арестуваха ексшефа на общинското ФБР в Пловдив, МБАЛ „Св. Мина” с нов управител

Шефът на Инспектората на община Пловдив Борислав Димов бе задържан. Той е арестуван след няколкомесечно следствие по сигнали за многочислени длъжностни закононарушения.

„ От вас научавам”, съобщи кметът Здравко Димитров пред кореспондент на TrafficNews . Димов към момента се води титуляр на поста, защото е в болнични и не бил публично освободен. Сегашният началник Асен Стефанов е назначен по заменяне.

Общинският съвет приключи контракта на шефа на МБАЛ „ Свети Мина “ проф. Петър Петров и назначи за краткотрайно изпълзяващ длъжността Мария Горева. Това се случи след повече от час диспути, както и чуване на двете страни в разногласието.

В поддръжка на настоящия шеф пристигнаха близо 20 медици, които обявиха, че тази рокада не би трябвало да се прави защото проф. Петров е вдигнал лечебното заведение на крайници.

Инициативният комитет за присъединението на Белащица към община Пловдив предложения кмета Здравко Димитров в селото за среща с жителите му. На сесията на локалния парламент пристигна кмета на селото Костадин Николов и Павел Гимишев, които организираха среща с градоначалника.

Мъж на 42-години, живеещ на улица „ Иван Вазов” в Пловдив, възпламени къщата си в ранните часове на днешния ден. На място се отзоваха екипи на пожарната, които потушиха пожара и случаят се размина без потърпевши. Според наши източници, мъжът е наркозависим и самичък е запалил къщата си, тъй като е бягал от „ Бандата на Оушън” и се опитал да се отбрани от преследвачите.

Лиляна Халкалиева, която умъртви 8-годишната си щерка в село Желязно, ще остане за непрекъснато в ареста след изписването ѝ от болница. Все още няма информация за претекстовете майката да посегне на детето си. Разследващите работят по всички вероятни версии, само че най-вероятната е, че Лиляна Халкалиева е била в тежко писхическо положение сега на нападението.

24 часа след решението на „ Има подобен народ” да излязат от обединението, досега оставката си е входирал само районният министър Гроздан Караджов. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще подава оставката си на следващия ден сутринта. Другите двама министри от квотата на Има Такъв Народ са на визити в чужбина и се чака да подадат оставка, откакто се върнат. Министърът на енергетиката Александър Николов е в Баку, а Теодора Генчовска - в Солун.

България има три ясни условия за напредък на Северна Македония в Европейския съюз. Спазването на рамковата позиция, която бе призната от българския парламент; Вкарването на българите в Северна Македония в Конституцията на страната, с цел да бъдат предпазени правата им; Договорът за добросъседство да се извършва.

От Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките смениха кодовете с предизвестие за рисково време. В Пловдивска област към този момент е разгласен оранжев код с още 12 области на страната. Синоптиците предизвестяват, че основно след обяд преваляванията ще са интензивни с количества 35-65 mm. Ще има гръмотевични стихии и местни градушки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР