Шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов коментира в събота,

...
Шефът на Информационно обслужване проф. Михаил Константинов коментира в събота,
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Който твърди, че манипулираме изборните резултати, е лъжец, невежа или и двете

Шефът на " Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов разяснява в събота, че не се тормози от опцията да бъде освободен от поста шеф на сдружението.

" Никога не ме е тормозил подобен факт. Ние сме демократична република и всеки може да си желае, каквото и да било. Но моята оставка е едно, или там по-скоро моето премахване от поста, а напълно друго е да се твърди, че моето сдружение прави операция на изборните резултати. Защото те това споделят – че “Информационно обслужване “ прави операция на изборните резултати. Който твърди такова нещо, е или измамник, или избирателен профан, или композиция от двете ”, сподели Константинов пред радио “Фокус “.

Той сподели още, че изборното законодателство не е свещена крава и би трябвало да се трансформира . Но уточни, че някои от измененията, които се анонсираха напоследък, изискват смяна в Конституцията.

“Например така наречен “дистанционно гласоподаване “, което е или интернет гласоподаване, или гласоподаване по пощата. То изисква от Конституцията да се отстрани условието за загадка на гласувалия, защото при отдалечено гласоподаване загадка на гласуването няма. Тайна на гласуването може да се обезпечи единствено при гласоподаване в наличието на секционна комисия.

Ще ви дам един образец. Ако в секцията, където гласувате, излезете от тъмната стаичка и си покажете бюлетината, по какъв начин сте дали своят вот преди да я пуснете в урната, въобще на никое място няма да я пуснете. Комисията ще направи вашия глас нереален, а вас ще ви изритат от секцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР