Шефът на хунтата в Мианмар е създал специално командване ден

...
Шефът на хунтата в Мианмар е създал специално командване ден
Коментари Харесай

Специалните военни части в Мианмар имали разрешение да стрелят по цивилни

Шефът на хунтата в Мианмар е основал особено командване ден след миналогодишния прелом , което е правило разполагането и интервенциите на войски в градските региони и е разрешавало смъртоносни офанзиви против невъоръжени цивилни, оповестява Агенция Ройтерс.

Ръководството на хунтата е разположило снайперисти, с цел да убие протестиращи, и с цел да всява боязън, обявиха правозащитните групи Fortify Rights и Schell Center на Yale Law School в отчет от 193 страници, след извършено взаимно следствие.

В отчета, наименуван " Никъде не е безвредно ", се показва също, че бойците са били инструктирани да правят закононарушения и им е бил даден справочник, който не съдържал насоки по отношение на разпоредбите на войната .

Следователите проучиха изтекли документи и 128 свидетелства от разнообразни източници , в това число оживели, медицински служащи, очевидци и някогашни военни и полицейски чиновници.

Те обявиха, че са получили и ревизирали вътрешни бележки до полицията, които им подреждат да арестуват случайно протестиращи, деятели и членове на свалена ръководеща партия, и цитират показания на жертви на изтезания и други злоупотреби.

" Всички лица, виновни за тези закононарушения, би трябвало да бъдат глобени и преследвани " , сподели Матю Смит, началник на Fortify Rights и съавтор на отчета.

Говорителят на военните в Мианмар не пожела да даде коментар по случая.
 Военните в Мианмар направили всеобщи убийства през юли
Военните в Мианмар направили всеобщи убийства през юли

Това разкри следствие на BBC
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР