Шефът на Хаас - Гюнтер Щайнер, вярва, че наказанието на

...
Шефът на Хаас - Гюнтер Щайнер, вярва, че наказанието на
Коментари Харесай

Гюнтер Щайнер: Санкцията на Ред Бул не е сериозна

Шефът на Хаас - Гюнтер Щайнер, има вяра, че наказването на Ред Бул не е задоволително съществено. Всички в бокса желаеха по-солидна санкция за " биковете ", като Зак Браун от МакЛарън даже ги упрекна в машинация. Въпреки това ФИА наложи единствено парична глоба на Ред Бул, както и 10% по-малко време в аеродинамичния тунел, което би могло да попречи на развиването на болида за сезон 2023.

" Що се отнася до санкцията, то тя не дава никакво преимущество на нас или другите тимове, тъй като тези 7 милиона $ не идват при нас, а отиват във ФИА. Ако става въпрос за техническото наказване, то аз не го считам за съществено. Да, Ред Бул ще работят по-малко в аеродинамичния тунел, само че те ще имат задоволително пари, с цел да разработят нещо друго ", изясни Щайнер.

" Разбира се, работата в аеродинамичния тунел е най-хубавият метод да направиш колата си по-бърза с развиване на аеродинамиката, само че има и други области, които могат да ти дадат още скорост. Парите, които са били в преразход, не са извадени от бюджета им за следващата година. 10% по-малко време в аеродинамичния тунел не е сериозна глоба, както споделих, те имат пари и ще могат да доработят други области от колата си ", добави той.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР