Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер се позиционира в лагера на

...
Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер се позиционира в лагера на
Коментари Харесай

Щайнер: Наказанието на Ред Бул не е сериозно

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер се нарежда в лагера на тези, които считат, че Ред Бул са били осъдени прекомерно леко за нарушаването на тавана на бюджетите в хода на сезон 2021 във Формула 1. Тимът е санкциониран с 7 милиона $ и ще разполага с 10% по-малко време в аеродинамичния тунел в идващите 12 месеца.

Според колоритния италианец, такава глоба не може да се сметне за нещо съществено.

“Що се отнася до санкцията, то тя не дава никакво преимущество на нас или другите тимове, тъй като тези 7 милиона $ не идват при нас, а отиват във ФИА - изясни Щайнер. - Ако става въпрос за техническото наказване, то аз не го считам за съществено. Да, Ред Бул ще работят по-малко в аеродинамичния тунел, само че те ще имат задоволително пари, с цел да разработят нещо друго. ”
 Най-после: Хаас опира до тавана на бюджетите Най-после: Хаас опира до тавана на бюджетите
И Щайнер разясни какво има поради.
 Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите
“Разбира се, работата в аеродинамичния тунел е най-хубавият метод да направиш колата си по-бърза с развиване на аеродинамиката, само че има и други области, които могат да ти дадат още скорост. Парите, които са били в преразход, не са извадени от бюджета им за следващата година. 10% по-малко време в аеродинамичния тунел не е сериозна глоба, както споделих, те имат пари и ще могат да доработят други области от колата си. ”
 Новата кола на Хаас мина краштестовете на ФИА Новата кола на Хаас мина краштестовете на ФИА
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР