Шефът на Гранична полиция Деян Моллов си е подал оставката

...
Шефът на Гранична полиция Деян Моллов си е подал оставката
Коментари Харесай

Демерджиев: От две седмици се разследват полицаи за трафика на мигранти

Шефът на " Гранична полиция " Деян Моллов си е подал оставката след диалог с вътрешния мнистър, като е признал, че не се е справил с мигрантския напън, заяви самият Иван Демерджев в ефира на бТВ.
Още по темата
" Вчера махме диалог, той призна, че не се е справил. Нормално е да понесе отговорност ", разяснява той.

" Няма данни да му е обезпечаван чадър особено за този рейс, само че има данни, че полицейски чиновници вземат участие в пропускането на мигранти през границата. По такива сигнали работим от две седмици ", заяви още вътрешният министър.

Той е разискал казуса с мигрантскиия натск с турския вътрешен министър в четвъртък. По думите на Демерджиев и обстановката в Турциия е доста усложнена, тъй като приистиигат нови мигранти от Сирия отвън тези 3-4 милиона, кото към този момент се намират на нейна територия.

" Всички съпричастни с този случай сега са арестувани ", удостовери още министърът. Такъв мигрантски напън от 2013-2014 година не е имало, заключи той.

" Това е едно извънредно гнусно занятие, водещо освен до тези нещастия ", разяснява за трафика на мигранти министърът, като разясни, че каналджиите вземат от бегълците по 1000 евро на човек.

" Доста комплицирани са каналите, споделят лца от България с лица от Турция. Сменят постоянно картиите сии за телефон и номерата на колите, добави Демерджев, като изясни, че това усложнява следенето им от органите на реда.

Той посочи, че не става въпрос за една трафикантска група, а най-малко за няколко такива, структурирани и у нас, и в Турция.

" Много постоянно ежедневните старания на нашите чиновник иостават скрити, само че те поставят безчовечен старания ", разяснява министърът във връзка опазването на границата.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР