Шефът на гиганта в онлайн търговията “Амазон” Джеф Безос е

...
Шефът на гиганта в онлайн търговията “Амазон” Джеф Безос е
Коментари Харесай

Джеф Безос е най-богатият в света със 112 милиарда долара

Шефът на колоса в онлайн търговията “Амазон” Джеф Безос е отпред на класацията на списание “Форбс” на най-богатите хора в света. Списъкът бе оповестен през днешния ден на уеб страницата на изданието.

Списанието прави оценка благосъстоянието на Безос на 112 милиарда $. За миналите 12 месеца акциите на “Амазон” са поскъпнали с 59 на 100, което е нараснало положението на ръководителя й с 39,2 милиарда $. Това е най-големият напредък, откогато “Форбс” стартира да следи благосъстоянието на милиардерите през 1987 година.

Предишният водач Бил Гейтс, създателя на Майкрософт (Microsoft), е слязъл на второ място с 90 милиарда $. Трети е вложителят Уорън Бъфет с 84 милиарда $.

Създателят на обществената мрежа Facebook, 33-годишният Марк Зукърбърг пък се намира на петото място със 71 млрд. $. След него, на шестата позиция в класацията е предприемачът Амансио Ортега, създателят на Zara.

Главният изпълнителен шеф на “Гугъл” Лари Пейдж пък заема 12-та позиция с 48.8 милиарда $.

“Форбс” е отчел 2208 доларови милиардери, които имат общо 9,1 трлн. $ – с 18 % повече от предходната година. С класацията за първи път влизат 259 души.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР