Шефът на футболните съдии в Германия Луц-Михаел Фрьолих категорично осъди

...
Шефът на футболните съдии в Германия Луц-Михаел Фрьолих категорично осъди
Коментари Харесай

Съдийски скандал и в Германия

Шефът на футболните съдии в Германия Луц-Михаел Фрьолих изрично осъди смъртните закани и обиди към водещия рефер Патрик Итрих.

Съдията рапортува за словесни обиди и смъртни закани, получени в профила му в обществената мрежа Инстаграм, след дуела от Втора Бундеслига сред Херта Берлин и Оснабрюк през уикенда.

Той сподели, че не желае просто да приема сходни вербални офанзиви без коментар, а да ги разгласи, с цел да провокира внимание. По време на мача в събота Итрих сподели червен картон на Флориан Нидерлехнер от Херта.

" Подобно държание е възмутително, тревожно и недопустимо. То вреди на съдиите, само че също по този начин и на футболния спорт като цяло. Някои хора наподобява не познават никакви граници или задръжки ", разяснява Фрьолих пред уеб страницата на Германската футболна федерация.

Луц-Михаел Фрьолих напомни, че неотдавна футболен арбитър бе атакуван физически в Турция. " Неразбираемо и шокиращо е, че даже такива съществени офанзиви не карат някои хора най-малко да помислят за малко, камо ли да премислят държанието си. Съдиите също са хора, спортисти и естествена част от футболното семейство ", съобщи той.

Патрик Итрих изясни, че създателят на смъртната опасност след това му се е извинил.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР