Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг се обяви срещу разпространяващия се

...
Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг се обяви срещу разпространяващия се
Коментари Харесай

Зукърбърг предупреди ЕС за китайския интернет модел

Шефът на " Facebook " Марк Зукърбърг се разгласи против разпространяващия се модел на Китай за контролиране на интернета. Той предизвести, че този модел не зачита правата на индивида.
 „ Фейсбук” не разрешава подвеждащи реклами за ковид
„ Facebook ” не разрешава подвеждащи реклами за ковид

Конкретно става въпрос за реклами, в които се приказва за лекуване или предварителна защита на болестта, а също и тези, които основават чувство за неотложност към обстановката

Зукърбърг насочи предизвестието по време на онлайн спор с еврокомисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон , осведоми " Политико ".

" Това (разпространение) е в действителност рисково. Обезпокоен съм от този тип модел, който се популяризира в други страни ", акцентира Зукърбърг, като има поради страни, които може би са повлияни от образеца на Китай.

" Най-добрата противоотрова е да има ясна регулаторна рамка, която излиза от западни демократични страни и може да се трансформира в стандарт по света ", добави той на онлайн събитието, проведено от Центъра за регулация в Европа (CERRE).
 “Фейсбук” с ограничения против дезинформацията за ковид
“Фейсбук ” с ограничения против дезинформацията за ковид

Осведомителната организация отбелязва, че компанията доста рядко трансформира метода си във връзка с здравното наличие

Изпълнителният шеф на " Facebook " сподели, че поддържа " по-задълбочено съдействие и партньорство с демократичните институции ", признавайки нуждата от регулации.

Не за първи път шефът на обществената мрежа, който навърши 36 година, подлага на критика регулаторния модел на Китай. През октомври 2019 година той разкритикува китайската цензура.

Бретон прикани за нов модел на ръководство сред платформите и институциите.

" Въпросът е коя (регулаторна) работна рамка ще победи по света ", означи Зукърбърг, противопоставяйки западния, либерален модел против китайския.

" Това ще се реши в идващите пет до 10 години ", посочи още той и добави, че доста страни гледат към Китай, а също по този начин и компании.
 „ Фейсбук” разрешава на потребителите сами да стопират политически реклами
„ Facebook ” разрешава на потребителите сами да стопират политически реклами

Социалната мрежа е остро подложена на критика за политиките си по отношение на политическите реклами

" Едно от нещата, които правя оценка във връзка с европейците, е, че когато Европейски Съюз наложи политики, те се трансформират в стандарт по света ", продължи Зукърбърг, имайки поради промяната за отбрана на персоналните данни, която влезе в действие преди две години.

Бретон прикани Зукърбърг да внимава с вътрешния пазар, демокрацията и дезинформацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР