Шефът на Ферари във Формула 1 – Матия Биното, се

...
Шефът на Ферари във Формула 1 – Матия Биното, се
Коментари Харесай

И Ферари мина открито в лагера на Ред Бул относно гумите

Шефът на Ферари във Формула 1 – Матия Биното, се съгласи с сътрудниците си от Ред Бул и съобщи, че доставчикът на гуми „ Пирели” би трябвало да оправи проблемите в дизайна на своето произведение.

Миналата седмица техническият консултант на „ биковете” доктор Хелмут Марко изрече намерено догатката си, че новият дизайн на гумите е изработен напълно в интерес на Мерцедес, който сега е единственият отбор, който не изпитва проблеми с достигането и задържането на оптималните работни температури. „ Много хора се оплакват, че не могат да уцелят верния работен прозорец на гумите”, разяснява Биното пред Rai. „ Мисля, че цялостното шоу страда от това.”

„ Този проблем би трябвало да бъде поправен в името на положителното за Формула 1.”

Съгласно настоящите сега правила „ Пирели” може да нанесе корекции по гумите за 2019-а единствено заради аргументи, касаещи сигурността. Дори и такива да бъдат приведени, отново би трябвало да има гласоподаване, в което 7 от 10-те тима да поддържат концепцията.

От друга страна, шефът на Макларън Зак Браун не вижда проблеми с настоящия артикул. „ Ние се усещаме удобно с гумите. Понякога и ние биваме сюрпризирани, само че мисля, че срещаме по-малко проблеми в разбирането им”, сподели Браун.

В същото време шефът на „ Пирели” – Марио Изола призна, че обмисля смяна, която обаче да влезе в действие за 2020 година. „ Очевидно взимам под внимание всички мнения, които тимовете направиха. Ясно е, че се нуждаем от дейна работа, с цел да разтеглим работния прозорец. Разработваме нов дизайн за гумите през 2020-а и 2021-а година”, рече Изола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР