Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното се обяви

...
Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното се обяви
Коментари Харесай

Ферари: Стандартизацията на двигателите е против ДНК-то на Ф1

Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното се разгласи напълно очевидно срещу концепцията за стандартизация на моторите в шампионата. Според италианеца това би било в цялостен прорез със същността на спорта.

Като част от проектите на притежателите „ Либърти Медия” се предвиждаха ограничения, които малко или доста ще уеднаквят представянето на задвижващите системи. Наред с плануваното бюджетно ограничаване това може фактически да докара до доста по-изравнени сили. Биното смята, че в случай че промяната стане факт в този си тип, ще бъде позволена голяма неточност.

„ Все още не съм удовлетворен, както и Ферари. Мисля, че през цялото време дадохме ясно да се разбере, че сме срещу стандартизацията. Считам, че прекомерно доста се движим таман в такава насока”, сподели Биното.

„ Защо сме срещу ли? Защото ние имаме вяра, че, първо, ДНК-то на спорта е конкуренцията, а стандартизацията е нещо, което изключва сходен дух. Второ, когато оперираш в избран стандарт, това не значи, че пестиш пари, тъй като би трябвало да преработиш колата си, съставените елементи, а последното има резултат върху икономическата част. Затова не съм сигурен, че сметката ще излезе правилна”, добави Биното.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР