Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното обясни подробно

...
Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното обясни подробно
Коментари Харесай

Шефът на Ферари: Сайн е страхотна придобивка

Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното изясни в детайли за какво счита Карлос Сайнц за най-подходящия за Скудерията водач, че връзките сред екипа и Себастиан Фетел остават положителни, както и че италианският отбор преглежда разновидности за присъединяване в Индикар и надпревари за устойчивост. От Маранело задвижиха цяла поредност събития, потвърждавайки, че след сезон 2020 ще се разделят с Фетел. Впоследствие оповестиха привличането на Сайнц, до момента в който от Макларън оповестиха, че от следващата година техен водач ще е Даниел Рикардо.

„ Един цикъл завършва със Себастиан. Той е човек, на който се удивлявам и за който имам доста високо мнение – и като персона, и като експерт. Уважението ми е към него е голямо”, показа Биното
„ Много неща се трансформираха през последните няколко седмици – освен в стопански проект, само че и от техническа и спортна позиция. Чака ни дълъг път. Няма да е елементарен, само че имам вяра, че поставяме основите на бъдещето. В тази обстановка организирахме диалозите със Себастиан и установихме, че може би към този момент нямаме едни и същи цели. Вярвам, че тези решения показват зрялост. Според мен това бе верният вид. Само Себ знае какво ще прави по-нататък. Той е страховит водач и ще знае по какъв начин да направи най-хубавия избор. Ферари е в сърцето му и въпреки да не е толкоз явно, връзките ни си остават положителни. Очаквам, че ще се показа доста добре тази година, тъй като е експерт. Ние би трябвало да му предоставим добра кола, с цел да може той да даде най-хубавото от себе си.”

Швейцарецът, който оглави Ферари при започване на предходната година, сподели, че качествата на Карлос Сайнц го вършат съвършен за Скудерията
„ Предстоят ни нови провокации и имаме вяра, че открихме точния човек, който да добави екипа ни. Смятам, че Карлос е страхотна облага за тима – доста мъдро момче, превъзходен водач. Млад е, само че към този момент има пет сезона опит. Солиден е, може да се разчита на него. Бори се и носи точки в надпреварите. За нас е прелестно, че ще имаме подобен играч паралелно с естествения гений на Шарл [Льоклер].”

„ Тези двама състезатели са най-младият пилотски състав на Ферари от 50 години. Доволни сме от избора си и желаеме да отворим нова глава. Пътят е сложен, само че посоката ни е да се съсредоточим върху младежи. Не единствено водачи, само че и механици.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР