Шефът на Ферари Фредерик Васьор обясни, че не вижда причина

...
Шефът на Ферари Фредерик Васьор обясни, че не вижда причина
Коментари Харесай

Ферари: Темпото на Ред Бул не ни притеснява

Шефът на Ферари Фредерик Васьор изясни, че не вижда причина за терзание в страхотното движение, което демонстрираха международните първенци във Формула 1 Ред Бул на предсезонните проби в Бахрейн. Новият автомобил на Ред Бул RB19 се показа чудесно - доста бърз в къси и дълги серии и също по този начин отборът нямаше никакви механически проблеми в тридневните проби.

Васьор първо посочи, че в Скудерията са работили върху намирането и развиването на най-подходящите настройки за SF-23 и отборът не е преследвал най-бързите времена. Освен това французинът посочи, че резултатите от “Сахир ” може да се окажат подвеждащи, защото надпреварата ще е при малко по-различни условия.

“Мисля, че можем да сме удовлетворени от представянето ни на тестванията - изясни Васьор. - По отношение на спортното движение сме добре, само че не знаем с какво количество гориво караха другите тимове. Най-важното беше да проверим настройките и какво може да се реализира. Най-бързият от тестванията предходната година тук не беше на полпозишън за първото съревнование. Преди две години отново беше по този начин. ”
 Перес над всички в края на предсезонния тест във Формула 1 Перес над всички в края на предсезонния тест във Формула 1
Що се отнася до темпото на Ред Бул, Васьор още веднъж изясни, че разполагаме с прекомерно малко информация, с цел да се направи правилно съпоставяне.
 Перес желае да се бори за успеха в неделя Перес желае да се бори за успеха в неделя
“Силни времена, само че при темпото в една обиколка, не знаем с какъв брой гориво е била колата им, с 20, 30 или 50 кг гориво - изясни Васьор. - Единствено можем да преценяме спортното движение. Защото, когато един водач навърта 55 обиколки, то е ясно, че е почнал с 110 кг гориво. Това е единственото несъмнено. Ние пробвахме с разнообразни настройки, с друго количество гориво на борда, някои решения работят, други - не толкоз. Сега би трябвало да създадем сериозен разбор, с цел да разберем какво можем да използваме. ”
 Хамилтън: Все още не сме задоволително бързи Хамилтън: Все още не сме задоволително бързи
Французинът посочи и за другите условия за надпреварата.
 Верстапен: Определено напреднахме през зимата Верстапен: Определено напреднахме през зимата
“В края на надпреварата в Бахрейн другата седмица, изискванията ще са доста по-различни от в този момент, тук в този момент сме покрай изискванията за старта на конкуренцията - съобщи Васьор. - Тук на финала температурата на пистата е доста, доста ниска и картината ще е напълно друга. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР