Шефът на Евролигата Деян Бодирога бе приет в централата на

...
Шефът на Евролигата Деян Бодирога бе приет в централата на
Коментари Харесай

Шефовете на ФИБА и Евролигата проведоха официална среща в Женева

Шефът на Евролигата Деян Бодирога бе признат в централата на ФИБА в Женева от генералния секретар на организацията Андреас Заглис, заяви профилираният баскетболен уебсайт Eurohoops.

Срещата, на която участва и изпълнителният шеф на Евролигата Маршал Гликман, е минала в отзивчива атмосфера, като са били разисквани проблеми със засичането на програмата на Евролигата с тази на националните тимове, които са под регулацията на ФИБА. ФИБА има три прозореца през година за националните тимове, като два от тях - през есента и през зимата, съответстват с програмата на Евролигата и по този начин най-хубавите играчи в Европа имат опция да играят за страните си единствено в летния прозорец.

От Eurohoops показват, че срещата не е била задоволителна, с цел да се разрешат проблемите, тлеещи с години сред двете организации, само че стъпки в тази посока са били направени. С изключение на срещата в Мадрид през предходната година сред ФИБА, Евролигата и Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада, това е първата публична среща сред представители на Евролигата и ФИБА от години.

42-годишният Заглис е общоприет секретар на ФИБА от 2018 година, а през предходната седмица получи нов мандат отпред на международната федерация до 2031 година. 49-годишният Бодирога пък оглави Евролигата през май, заменяйки испанеца Жорди Бертомеу. Сърбинът има съществени връзки в управлението на ФИБА и се чака да работи интензивно за решение на проблемите сред двете най-мощни баскетболни организации в Европа.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР