Шефът на ДСБ Атанас Атанасов се е вживял вече в

...
Шефът на ДСБ Атанас Атанасов се е вживял вече в
Коментари Харесай

Атанасов подготвил „черни списъци“ за чистка на стотици хора в МВР, ДАНС и спецслужбите

Шефът на ДСБ Атанас Атанасов се е вживял към този момент в ролята на вътрешен министър в възможен кабинет на ПП-ДБ и подготвил „ черни описи “ за уволняване на стотици хора в Министерство на вътрешните работи, ДАНС, разузнаването и спецслужбите. Това научи Breaking.bg от хора от обкръжението на Атанасов.

Вчера Нова телевизия заяви лист с имена за възможен проектокабинет на ПП-ДБ. В него Кирил Петков е вицепремиер, който дава отговор за службите за сигурност, а Атанас Атанасов е вътрешен министър.

Шефът на ДСБ толкоз си е повярвал, че е изготвил таблица с квадратчета, в които има имена за нови назначения в Министерство на вътрешните работи, ДАНС, разузнаването, ДАТО и спецслужбите до равнище шеф на отдел във всички дирекции. И надлежно „ черен лист “ за чистка на стотици хора.

Ако Атанасов, който е някогашен прокурор от Възродителния развой в Разград, екссекретар на Министерство на вътрешните работи и началник на Национална работа „ Сигурност “-НСС по времето на Иван Костов, това ще провокира гърмеж в бранш „ Сигурност “, разясниха служители на реда.

Тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че кандидатурата на Атанас Атанасов за вътрешен министър е неприемлива.

По време на държавното управление на Кирил Петков водачът на ДСБ опита да кадрува в службите, само че опитите му бяха пресечени от президента Радев, чийто секретари Узунов и Копринков кадруват в бранш „ Сигурност “. От тогава Атанасов се разгласи за безжалостен зложелател на Радев, към който преди този момент нямаше никакви забележки.

Министерство на вътрешните работи надали ще преживее втора кадрова чистка след тази на някогашния комунистически следовател Бойко Рашков. След нея и „ промяната Рашков “ министерството е разрушено и там царува безпорядък, разясниха обезпокоени служители на реда.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР