Шефът на Дирекцията за нацонален строителен контрол Милка Гечева е

...
Шефът на Дирекцията за нацонален строителен контрол Милка Гечева е
Коментари Харесай

Уволниха шефката на ДНСК

Шефът на Дирекцията за нацонален строителен надзор Милка Гечева е освободена от поста си в сряда. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов във Фейсбук.

" Макар със забавяне, в това ръководство нещата се случват. Преди два месеца и половина желаех освобождението на Милка Гечева заради съществени подозрения за покриване на противозаконните плажни нощни заведения на мутрите на плажа " Слънчев бряг-Юг ". Заведения там са издигнати в прорез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари повърхност върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушавания с констатацията, че няма нарушавания. Тези, както и други констатации на ДНСК и районните им поделения по морето, ме мотивираха да желая оставката й. От през вчерашния ден, госпожата е освободена. Вярвам, че идващият шеф на ДНСК ще се преценява само със закона и няма да угодничи на закононарушителите, без значение с кои на властта са свързани те ", написа вицепремиерът в обществената мрежа.

Гечева зае шефското място в дирекцията през 2010 година Три години по-късно, при ръководството на кабинета " Орешарски ", беше уволнена. Тогава водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че повода е разрушаването от страна на управляващите на по този начин нареченото " Весело село " на митничарите на брега на язовир „ Ивайловград ". Бившият районен министър Лиляна Павлова упрекна държавното управление на Орешарски в " чистка " и сподели, че Гечева е " отличен експерт, специалист и управленец ".
През 2014 година тогавашното служебно държавно управление върна Милка Гечева отпред на ДНСК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР