Шефът на Dacia-Lada разкри информация за цената на новия семеен

...
Шефът на Dacia-Lada разкри информация за цената на новия семеен
Коментари Харесай

Любопитни факти и цени за най-голямата Dacia и за новата Lada Niva

Шефът на Dacia-Lada разкри информация за цената на новия фамилен кросоувър. Говорим за модела Dacia Bigster, който ще се появи през 2023 година и ще споделя платформата с новата Lada Niva.

Главният изпълнителен шеф на Dacia-Lada Денис Ле Вот показа информация за идния кросоувър Dacia Bigster, който ще бъде основан на архитектурата CMF-B и която ще стане и основа за новото потомство Lada Niva.

Според Ле Вот, до момента в който Bigster влезе на пазара през 2023 година, междинната цена на фамилен кросоувър от същия клас ще бъде „ към 40 000 евро “, само че Bigster „ няма да бъде претрупан с ненужни опции”, тъй че ще бъде доста по-евтин.

`Любопитни

Първата информация за Bigster се появи при започване на 2021 година Тогава беше демонстриран концептуален първообраз на бъдещия фамилен кросоувър - със стеснена оптика с Y-образна светлинна шарка (фаровете на новите Logan и Sandero са декорирани в сходен стил), пластмасова обшивка на арките и праговете и вентилационни отвори на предни калници.

Очаква се линията от мотори да включва 1.2-литров турбомотор в няколко мощностни версии, само че въпросът за електрифицирането на кросоувъра към момента е отворен - най-вероятно Bigster няма да се трансформира в акумулаторен хибрид, само че може да получи апаратура, която работи на правилото на „ мек” хибрид.

В изявление за Autocar, Денис Льо Во декларира следното: „ Ще сме подготвени за електрификация, само че досега, в който се изисква; разноските за вложения в надстройки ще бъдат амортизирани, което ще направи технологията по-достъпна. "
`Любопитни

Отговаряйки на въпрос за оборудването на бъдещия кросоувър, Денис Ле Вот сподели, че Bigster „ няма да бъде препълнен с варианти, които множеството хора в действителност не употребяват “ и това ще разреши определянето на „ демократични “ цени за модела.

Що се отнася до идващото потомство Lada Niva, то ще преживее дълго чаканата промяна на поколението към края на 2024 година По-рано АвтоВАЗ даде обещание да направи Niva сравнима във връзка с проходимостта с Land Rover Defender, давайки ѝ висок луфт и система за задвижване на всички колела с редуктор.

Планира се моделът да се продава в Европа, където ще коства 12-16 хиляди евро за версията с късо междуосие и 20 хиляди евро за удължена версия. Най-вероятно цените на Dacia Bigster ще започват от 20 000 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР