Шефът на частната руска групировка Вагнер обвини Франция, че стои

...
Шефът на частната руска групировка Вагнер обвини Франция, че стои
Коментари Харесай

Шефът на Вагнер: Франция стои зад атентата срещу директора на Руски дом в ЦАР


Шефът на частната съветска формация " Вагнер " упрекна Франция, че стои зад опита за ликвидиране против шефа на културната институция " Руски дом " в Централноафриканската република (ЦАР) Дмитрий Ситий.

" Преди да загуби схващане, Дмитрий Ситий е съумял да каже: " Видях записка: това е за теб от всички французи, руснаците ще се махнат от Африка ", съобщи близкия до съветския президент Владимир Путин предприемач, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Вече желаех от Министерството на външните работи на Руската федерация да задейства процедура по оповестяване на Франция за страна, спонсор на тероризма, и също по този начин да стартира задълбочено следствие на терористичните способи на Франция и на тези на западните ѝ съдружници – Съединени американски щати и други ", сподели Пригожин.

Готвача на Путин също по този начин описа, че на 11 ноември Ситий е получил пратка от Того със фотография на сина си, който живее във Франция. Имало и записка, в която се казвало, че идващия път ще получи и главата на сина си, в случай че руснаците не се махнат от Черния континент не отворят вратите за французите.

По данни рускоезичната редакция на радио " Свобода Европа " Ситий се е занимавал с рандеман на злато и диаманти в ЦАР и огромна част от облагите са отивали у Пригожин.

Да напомним, ЦАР до 1960 година бе колония на Франция. Най-новата история на страната в сърцето на Черния континент е белязана от преврати, тоталитарния режим на Бокаса (установен през 1966 година и свален от френски военни през 1979 г.), и цивилен войни (2001 – 2003 година и 2012 – досега).

Първите бойци на " Вагнер " дойдоха през 2016 година Те станаха защита на настоящия водач на ЦАР Фостен-Арканж Туадера. Към 2020 година в страната е имало към 2000 бойци от " Вагнер ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР