Шефът на българските съдии Виктор Кашай получи назначение от УЕФА

...
Шефът на българските съдии Виктор Кашай получи назначение от УЕФА
Коментари Харесай

Шефът на българските съдии Виктор Кашай ще инспектира мач от Лига Европа

Шефът на българските съдии Виктор Кашай получи предопределение от УЕФА като съдийски наблюдаващ в шампионата Лига Европа. Унгарският водач на българското футболно съдийство ще гледа дали всичко е по разпоредбите на мача Сивасспор (Турция) – Малмьо (Швеция) в четвъртък от 20.00 часа българско време. Първата среща беше извоювана от скандинавците с 3:1. 

Мачът, на който контрольор е Кашай, ще бъде управителен от най-прогресиращия сръбски арбитър Сърджан Йованович. По всяка възможност Йованович от новата година ще бъде част от Категория Елит на УЕФА поради мощното му и относително безгрешно показване досега. 

Но това не е единствен ангажимент за унгарския съдийски шеф. Дни по-късно той ще има неофициална среща с ръководителите на съдийските комисии на Румъния и Гърция, най-вероятно в Атина. Тримата ще разясняват вероятно съдействие, а също по този начин и степента на възприемането на системата за видеопомощ в интерес на арбитрите (ВАР). 
 Кашай дава за образец обстановката от Левски - Хамрун, увеличи оценката на българското съдийство Кашай дава за образец обстановката от Левски - Хамрун, увеличи оценката на българското съдийство
И в трите съдийски комисии шефовете са чужденци. Начело на гръцките арбитри е британското величие Марк Клатенбърг, на тези в Румъния пък е грък – Кирос Васарас. 

Румъния за първа година употребява технологията, като началото там е много мъчно за множеството съдии. В един от дуелите топ-рефер като Ищван Ковач обърка нещата и даде три дузпи, което провокира гнева освен на изгубилите, само че и на цялата общност в Румъния. След като български арбитри оказват помощ като ВАР в Гърция, няма да бъде изненада, в случай че пътуват и на север от река Дунав.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР