“Шефът на БАБХ шикалкави за уж предлагания му подкуп, уклончив

...
“Шефът на БАБХ шикалкави за уж предлагания му подкуп, уклончив
Коментари Харесай

Георги Георгиев от „ИTН“: КОЙ се опитва да отнеме бизнеса на фитосанитарните контролни лаборатории на границата?

“Шефът на БАБХ шикалкави за сякаш предлагания му рушвет, колеблив е, твърди, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кап. Андреево ” има следен безпорядък. ”

Това сподели пред “Фрог нюз ” зам.-председателят на Антикорупционната комисия към Народното събрание – Георги Георгиев от Има Такъв Народ – във връзка отнетия лиценз на частната компания, осъществяваща фитосанитарен надзор на границата и чуването пред Комисията на забърканите в тази ситуация лица. А точно – шефа на “Евролаб 2011 ” Васил Димитров, шефа на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министъра на земеделието Иван Христанов. Изслушването на тримата се наложи, поради създалия се безпорядък на границата, след закриването на частната лаборатория за фитосанитарен надзор – “Евролаб 2011 ”.

В изявлението Георгиев уточни, че неговите въпроси на чуването, са били в една посока – да откри, дали практиката с изземването на бизнеси продължава и сега, само че с новото ръководство. “Спомняте си случая “Илчовски ” оголен в “Комисията по проверка на „ Кабинета Борисов 3 “ в 43-тия парламент! “

Депутатът от Има Такъв Народ разясни, че е желал да разбере истината и от двете страни, и по тази причина е задавал съответни въпроси на изпълнителния шеф на БАБХ – Христо Даскалов. “Как е бил квалифициран, откакто още с встъпването си в служба Даскалов е открил проблем с контракта на компанията, а чак през месец май подрежда само централната лаборатория да прави всички проучвания. Тоест имаме един интервал от 4-5 месеца, в който явно шефът на БАБХ е бил наясно с казуса, само че няма подхванати дейности. ”

Именно за този интервал, Георги Георгиев изрази подозренията си, дали не е имало връзка сред двете страни – едните да оферират комисионна, а другите да пристъпят към изземване на бизнеса?
“Другите въпроси бяха в посока писани ли са докладни, правени ли са разбори, подавани ли са сигнали за корупция? И по какъв начин това се е случвало във времето? ” Ако познаваме тази последователност, можем да разберем какво тъкмо се е случвало, бе безапелационен зам.-председателят на Антикорупционната комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР