Шефът на австралийската шпионина е изправен пред призиви да назове

...
Шефът на австралийската шпионина е изправен пред призиви да назове
Коментари Харесай

Австралийският шеф на шпионажа под натиск да посочи бивш политик, който се е „продал“

Шефът на австралийската шпионина е изправен пред апели да назове име на някогашен политик, упрекнат, че е „ продал “ страната на непозната мощ.

Генералният шеф по сигурността на Австралийската организация за разузнаване по сигурността (ASIO), Майк Бърджис, сподели в годишна тирада в сряда вечерта, че шпионски екип от неидентифицирана страна е култивирал и вербувал някогашен австралийски политик.

„ Този ​​политик продаде своята страна, партия и някогашни сътрудници, с цел да отбрани ползите на непознатия режим “, сподели Бърджис в тирада в столицата Канбера.

В обръщението си Бърджис сподели, че звено на задгранична разследваща работа, наречено „ Екип А “, е трансформирало Австралия в своя „ предпочитана цел “ и е ориентирано особено към тези с достъп до „ привилегирована информация “, като употребява уеб сайтове за обществени мрежи и дава обещание финансови награди.

Бърджис добави, че неидентифицираният някогашен политик е бил вербуван „ преди няколко години “ и е предложил скрит план за въвеждане на член на фамилията на п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР