Шефът на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров е изпратил писмо

...
Шефът на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров е изпратил писмо
Коментари Харесай

Цацаров се обяснява пред Репортери без граници за делата срещу Прокопиев

Шефът на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров е изпратил писмо до ръководителя на административния ръб на интернационалната организация " Репортери без граници " Пиер Аски. Поводът са изявления в туитър профила им, в които се осъжда натискът против бинесмена и издател на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев и брачната половинка му Галя Прокопиева.

В писмото си Цацаров отхвърля ръководената от него институция да е политически подвластна и загатва, че Прокопиев спекулира, че у нас се протяга ръка на свободата на словото.

Не сме подвластни

Миналата седмица КПКОНПИ разгласи, че е натрапен запор върху имущество на Прокопиев за над 450 хиляди лева Делото ще се гледа от Софийския градски съд.

Това е второ искане за конфискация. Преди две години съдът в Бургас позволи поръчителство на имущество за съвсем 200 млн. лева Отделно от това Прокопиев е обвинен по делото за продажба на държавния дял в електроразпределителното сдружение ЕВН. Този развой към момента е на първа инстанция пред спецсъда. Срещу издателя има и обвиняване за пране на пари. Делата започнаха, когато Цацаров бе отпред на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР