Шефът на Алфа Таури във Формула 1 Франц Тост направи

...
Шефът на Алфа Таури във Формула 1 Франц Тост направи
Коментари Харесай

Тост: Леклер е малко по-бърз от Сайнц

Шефът на Алфа Таури във Формула 1 Франц Тост направи забавно съпоставяне на двамата водачи на Ферари, което схваща си, в никакъв случай няма да чуем от Матиа Биното или Лоран Мекис.

Според опитния Тост, когато всичко е идеално и колата на Скудерията върви без проблеми, Карлос Сайнц може да поддържа темпото на другояче по-бързия Шарл Леклер. Но, в случай че приказваме за чиста скорост, само че Шарл има преимущество, въпреки и не доста огромно – към 0,2 секунди на обиколка, съгласно Тост.

Тезата на Тост звучи разумно като се има поради представянето на двамата водачи на Скудерията този сезон. В първите стартове Сайнц изоставаше, направи много неточности и имаше потребност от време, с цел да се приспособява към по-трудния за него автомобил F1-75. След това обаче, когато пристигна първата му победа на „ Силвърстоун ” и в идващите стартове Сайнц се показва на равнището на Леклер.
 Добрата форма на Сайнц ще е още един проблем за Леклер Добрата форма на Сайнц ще е още един проблем за Леклер
Но в квалификациите Шарл несъмнено има преимущество – той е спечелил 7 първи места на старта от 13 опита този сезон, до момента в който Карлос нормално е малко по-назад.
 Маса посъветва Леклер да не се кара с Ферари Маса посъветва Леклер да не се кара с Ферари
А и мнението на Тост е меродавно, защото той беше началник на Карлос, когато Сайнц се състезаваше в Торо Росо.
 Марк Зурер: Ще уволня всички стратези във Ферари Марк Зурер: Ще уволня всички стратези във Ферари
„ Карлос е надарен и доста работлив водач – изясни Франц. – Той се показва доста добре във Ферари и когато всичко е наред, върви един до друг с Леклер. Но, когато става дума за чиста скорост, Шарл е с 0,2 секунди по-бърз. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР