Шефът на Алфа Таури Франц Тост отговори на коментарите на

...
Шефът на Алфа Таури Франц Тост отговори на коментарите на
Коментари Харесай

Алфа Таури: Обявихме Мекис предсрочно

Шефът на Алфа Таури Франц Тост отговори на мненията на Фредерик Васьор, че вторият отбор на Ред Бул е работил доста нападателно по повод привличането на Лоран Мекис – спортният шеф на Скудерията, който след края на този сезон ще смени Тост.

„ Честно казано, въобще не беше планувано да вършим това известие тази седмица – призна Тост, който ще се пенсионира тази година. – Но към този момент се появи приключване на информация в медиите. Не желаех да разгласяваме, че Мекис ще идва при нас, само че се появи в „ Гадзета дело Спорт ” и нямаше по какъв начин в хода на уикенда да кажа: „ Нищо не знам по въпроса ”. Ние не работим по този метод. ”

И Тост изясни по какъв начин са решили да работят в отбора.
 Васьор подлага на критика Васьор подлага на критика " нападателните " Алфа Таури
„ Затова и взехме решение да публикуваме известие до медиите, само че то трябваше да се появи по-късно през годината. И допускам, че има хора, които не са удовлетворени от това ”, добави Тост.
 Мекис сменя Тост в Алфа Таури Мекис сменя Тост в Алфа Таури
Шефът на Алфа Таури внесе изясненост и по въпроса по какъв начин се е стигнало до решението му да се отдръпна от спорта.
 Следващият пенсиониран в Ред Бул ще е лекар Марко Следващият пенсиониран в Ред Бул ще е лекар Марко
„ Решението беше мое – подчертава Тост на това. – Още преди две години обсъждах това с Дитрих Матешиц. Сега съм на 67 години, по-рано споделих, че няма по какъв начин да работя това и като стана на 70. Обичам Формула 1, само че тази история за мен завършва. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР