Шефът на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев е

...
Шефът на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев е
Коментари Харесай

Харалампиев получавал подкупи в кабинета си

Шефът на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев е получавал подкупи сред 350 евро и 5000 лв., главно за по-бързо напредване на документи за български генезис. Това описа шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, който удостовери, че Харалампиев е с обвиняване за шест подпука. Той и още три лица, които също са с обвинявания, са работили като тайфа за подкупи от средата на предходната година. В ареста са Харалампиев, основният секретар на Агенцията и двама медиатори - сръбски и български жители.
Кандидатите да получат уверение за български генезис са набирани посредством медиатори. По думите на Гешев множеството от претендентите за български паспорти действително са имали български корени. По-малко са тези, които желали подправени удостоверения.
Разследването е открило, че подкупите са плащани непосредствено в кабинета на Харалампиев и на основния секретар на Агенцията в София.
Над 20 000 забавени преписки открили още проверяващите. По думите на Гешев в Агенцията царял безпорядък. Той уточни, че в Кюстендил са открити "цели бидони с документи ", като по тях има още доста работа. Над 50 адреса са претърсени в страната, открити са голям брой доказателства, преписки и удостоверения.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР