Шефът и трима други служители на индонезийска фирма, чийто сироп

...
Шефът и трима други служители на индонезийска фирма, чийто сироп
Коментари Харесай

Шефът на индонезийския производител на сироп за кашлица бе вкаран в затвора след смъртни случаи на деца

Шефът и трима други чиновници на индонезийска компания, чийто сироп за кашлица беше обвързван със гибелта на над 200 деца, бяха наказани в пандиза.

Те бяха наказани на две години затвор и санкционирани с 1 милиард индонезийски рупии ($63 029; £51 7130).

Фирмата Afi Farma беше упрекната в произвеждане на сиропи за кашлица, съдържащи непотребни количества токсични субстанции.

Адвокатът на компанията сподели, че отхвърли немарливост и компанията обмисляше дали да апелира.

Прокурорите желаеха присъда от седем до девет години затвор за основния изпълнителен шеф на Afi Farma Прасетя Харахап и по седем години за останалите обвинени.

Прокуратурата сподели, че сред октомври 2021 година и февруари 2022 година компанията е получила две партиди пропилей гликол, който се употребява за произвеждане на сироп за кашлица.

Тези партиди съдържат 96% до 99% етиленгликол, сподели прокурорът. И двете субстанции могат да се употребяват като добавки към разтворители. Докато пропилей гликолът е нетоксичен и се употребява необятно в медикаменти, козметика и храни, етилен гликолът е отровен и се употребява в багра, писалки и спирачна течност.

Компанията не е тествала съставките, употребявани в сиропа за кашлица, а вместо това е разчитала на документи за качество и сигурност от техния снабдител, споделиха прокурорите. сподели пред BBC, че индонезийският регулатор на медикаментите не е претендирал от производителите на медикаменти да правят прецизни проби на съставките. четирима обвинени, отговорни за съзнателно произвеждане на фармацевтични артикули, които не дават отговор на стандартите за сигурност.

Делото идва на фона на възходящите старания в международен мащаб за стягане на надзора върху веригите за доставка на медикаменти след отравянията.

От 2022 година повече от 200 индонезийски деца, множеството от които на възраст под пет години, са умряли от остро увреждане на бъбреците, обвързвано със нечист сироп за кашлица. Около 100 смъртни случая са обявени в Гамбия и Узбекистан.

Световната здравна организация (СЗО) издаде предизвестия за шест сиропа за кашлица, създадени в Индия и Индонезия. < /p>

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР