Шеф на СЗО отново проговори за произхода на COVID-19, след

...
Шеф на СЗО отново проговори за произхода на COVID-19, след
Коментари Харесай

СЗО: Убедени сме, че този вирус е с естествен произход

Шеф на СЗО още веднъж проговори за произхода на COVID-19, след изказванията на порталите за интрига, че коронавирусът произлиза от китайска военна лаборатория в Ухан.

Те бяха изцяло отхвърление от ръководителят на спешните обстановки на Световната здравна организация (СЗО).

Майкъл Райън, отговаряйки на въпрос на конференция на СЗО в Женева, съобщи: " Неведнъж сме слушали редица учени, които са разгледали последователностите - наблюдавахме този вирус и сме уверени, че този вирус е с натурален генезис. "

Попитан от Ройтерс, Юан Джиминг, професор по WIV и шеф на Националната лаборатория по биобезопасност, съобщи: " WIV няма желание или дарба да проектира и конструира нов ковид. Освен това, в генома на SARS-CoV-2 [COVID-19] няма данни, които да допускат, че той е основан от индивида. “

Междувременно, Световната здравна организация предизвести за риск от бързо настъпване на втори пик на пандемията COVID-19, породена от ковид SARS-CoV-2. Той може да стане факт още при първата вълна, в случай че страните, в които инфекцията отслабва, прекомерно рано отслабят противоепидемичните ограничения, предадоха осведомителните организации.

Изпълнителният шеф на програмата на СЗО по изключителните обстановки в опазването на здравето Майкъл Райън съобщи, че светът се намира по средата на първата вълна от пандемията. По думите му, не трябва да има утешение с концепцията, че вирусът ще отмине с настъпването на летния сезон.

" Рисковано е да се счита, че инфекцията отслабва и идващият рисков миг ще настъпи през октомври или ноември ", показва Райън.

Той припомня, че в Централна и Южна Америка, както и в Южна Азия и Африка, броят на инфектираните пораства, без значение от температурите.

Страните би трябвало да продължат тестването и следенето на предаването на вируса, добавя специалистът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР