Шеф на ловна дружинка гръмна ром с пищов и го

...
Шеф на ловна дружинка гръмна ром с пищов и го
Коментари Харесай

Шеф на ловна дружинка застреля циганин заради силна музика

 Шеф на ловна дружинка гръмна ром с пищов и го умъртви на място. Престъпленето е било осъществено в петък към 21.30 ч. в ловешкото село Лисец. Преди време Борко и фамилията му от ромски генезис си купили къща в съседство с тази на шефа на локалната ловна дружинка Валентин Петров и заживели в нея общо 17 индивида.

Според кмета на Лисец Пламен Върбановски, всяка вечер ромите пускали мощна музика. Това дразнело доста съседите и най-вече Валентин, който няколко пъти им правил забележки, само че на вятъра. В петък вечерта след следващата гневна чалга в махалата, Валентин отишъл до съседите да ги принуди да понижат музиката. Между него и главата на ромската фамилия - Борко, се разразил скандал. Внезапно домакинът извадил нож и се нахвърлил с него върху своя комшия да го коли.

За да се отбрани пък, Валентин извадил револвера, който носел в себе си и създал изстрел. За злощастие патронът улучил смъртоносно ромът нападател и той умрял малко по-късно в болничното заведение в Ловеч, където бил откаран. 59-годишният стрелец е задържан, към този момент за период от 24 часа, като евентуално прокуратурата ще изиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - непрекъснато задържане под стража.

Работата по изясняване на събитията към случая продължава под управлението на окръжната прокуратура в Ловеч, съобщват от локалната полиция. Кметът на Лисец Пламен Върбановски показа, че убитият Борко бил по думите му " огромен престъпник " и към този момент от 12 години, откогато се заселил с многолюдната си фамилия в селото, правел огромни проблеми и му основава главоболия, написа " Монитор ".

" Занимаваше се с обири главно. Крадеше каквото му падне, основно предмети за остаряло желязо. Не се вслушваше като му приказвам и си правеше каквото си искаше. И в този момент тръгнал с ножа против Валентин, и той, с цел да се защищити, се принудил да стреля по него ", споделя кметът Пламен Върбановски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР