Шеф на германска компания бе залят с киселина. Полицията разследва

...
Шеф на германска компания бе залят с киселина. Полицията разследва
Коментари Харесай

Шеф на енергийна компания беше залят с киселина

Шеф на немска компания бе залят с киселина. Полицията проверява случая като опит за ликвидиране. Бернхард Гюнтер, финансов шеф на енергийната група Innogy, филиал на концерна ERW, бил залят с киселина в лицето до момента в който се прибирал в дома си в Дюселдорф, уточни полицията.

51-годишният мъж потърпевш тежко при случая в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той бил откаран с хеликоптер в болница и животът му към този момент е вън от заплаха. Двамата нападатели избягали и остават на независимост.

Компанията на Гюнтер съобщи, че е надълбоко шокирана от офанзивата и добави, че не разполага с информации за претекстовете за покушението. Вестник „ Билд “ заяви, че немското разузнаване е почнало редом следствие за възможни политически претекстове.

ERW е „ черна овца “ за еколозите поради въгледобивната си активност. Активисти природозащитници са окупирали гората Хамбах, в западната немска провинция, където енергийният тръст експлоатира открита мина за лигнитни въглища - доста на ниска цена, само че и мощно замърсяващ източник на сила, заяви Нова телевизия. Вестник „ Ханделсблат “ напомни, че Гюнтер е бил пребит преди няколко години, до момента в който тичал за здраве.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР