Шеф Манчев - един от най-разпознаваемите кулинари гостува в студиото

...
Шеф Манчев - един от най-разпознаваемите кулинари гостува в студиото
Коментари Харесай

Шеф Манчев: Пред фалит съм! Плащам по 10 бона за ток в един от ресторантите ми

Шеф Манчев - един от най-разпознаваемите кулинари гостува в студиото на " На фокус с Лора Крумова ", с цел да показа за отношението си към най-хубавите началник готвачи, за наболелите финансови проблеми, с които се сблъсква бизнеса, и за изненадите в новите епизоди на кулинарните излъчвания, които води - " Кошмари в кухнята " и " Черешката на тортата ".

За най-великият готвач

" За мен най-великият готвач е този, от който аз съм се учил – Анди Цауг. Изключителен експерт и е от топ 50-те готвачи на Швейцария с една звезда " Мишлен “, с доста сериозен бекграунд. Велик го прави фокусът му в това, което умее да прави. Това, в което е най-хубав. Прави извънредно добра френска кухня. Учил се е при Пол Бокюз “, разкрива началник Манчев.

За най-големия опит, който е правил в кухнята

" Правил съм доста опити в кухнята, само че си припомням по какъв начин беше доста съвременно месото от кенгуро – желаех да го опитвам и да видя дали става или не става. Не е моето, не е и познато за българите. Но имаше един импорт и пробвах да сготвя " задушено кенгуро “. Но когато хората пътуват, пробват разнообразни неща. В Ню Орлиънс да вземем за пример съм пробвал хотдог от алигатор. Месото приличаше на пилешко. Пробвал съм и панирани мравки в Южна Корея. Тези неща, които съм пробвал, са храна на разнообразни народи. Като кулинар би трябвало да пробваш и да схванеш за какво те ги ядат и за какво харесват този усет “, споделя топготвачът.

" Моята майка готвеше доста субпродукти. В моите книги участват тези предписания – като пълнен далак, който е извънредно апетитен. Всичко е въпрос на усет и въпрос на схващане за храната. Преди 30 години в България беше съвременна карантията. В Пловдив имаше един необикновен ресторант, който беше само и единствено за това “, добавя той.

За егото на най-хубавите началник готвачи

" Егото идва от това дали си задоволително съзнателен или не. Когато си задоволително несъзнателен, значи, че егото ти е много по-голямо, в сравнение с би трябвало. Когато можеш да приемеш отговор: " Не! “ или отговор " На загуба “, значи, че приемаш, че първо си отговорен ти. Тогава егото е доста по-малко. Но когато смяташ, че безусловно постоянно си прав, тогава егото стартира да работи и да споделя: " Това е невероятно! “. Моето его е концентрирано в това, че обичам да работя и да се развъртвам. Когато нещо не ми се получи и се усещам отговорен за това, тогава се нервирам ужасно доста на себе си. Стрес при нас има – от една страна, тъй като управляваш разнообразни процеси, работиш с доста личен състав, от който си подвластен, а от друга – ние продаваме в този момент и на момента и би трябвало да сме най-хубави сега “, разяснява началник Манчев.

За случая с Андре Токев

" Познавам Андре Токев от 25 години. Той ми е доста добър фамилен другар. Човек, с който сме основали асоциацията на готвачите. Благодарение на него се промени кулинарията в България. Със сигурност е поел виновността си и е човек, който поема отговорност. Призна си това, което е направил и вероятно си посипва сол върху главата, само че съгласно мен това е чист burnout. Той е извънредно упорит човек. Страшно доста ни повлия тази пандемия. Две години стоим на едно място и не се развиваме. Трупаме разноски. Това носи след себе си единствено негативи “, добавя той.

" Това е казусът на хората, които желаят да се показват по най-хубавия метод, само че не се приготвят. Искат да изгреят, само че не знаят по какъв начин да го създадат. Какво беше това 7-степенно меню? Но това е тя и толкоз може. Важното е да сме естествени и такива каквито сме. Това е пътят ", безапелационен е той.

За новите " Кошмари в кухнята “

" Смятам, че предаването е феномен в българския ефир. Аз съм извънредно придирчив към това, което върша. Обичам да върша нещата по най-хубавия метод. И постоянно съм се стремял към това. Понякога се получава, а от време на време – не. Но постоянно съм се стремял да съм на 100% “, споделя началник Манчев.

За високите сметки

" Сметката ми за ток е със 150% от горната страна, 10 000 лева ми е единствено в единия от обектите, нормално е 3-3500 лева Кризата я посрещам доста зле. Няма по какъв начин да издържим и личният състав е доста безценен. Затова се подвигат цените. От друга страна, хората, които употребяват услугата ти, нямат пари.

Издържам, само че не зная докога. Трябва да има незабавни ограничения. Мораториумът трябваше да бъде за бизнеса, а не за жителите.

Мога да устоя 2-3 месеца най-много, в случай че не престават в този дух. След това би трябвало да затваряш. 20 години съм притежател на заведения за хранене, не съм очаквал такова нещо, постоянно съм вървял във възходяща линия.

С КОЛЕГАТА СИ ВЕЧЕ съдебна експертиза БЪЗИКАТ ДРУГИ ИЗВЕСТНИ ГОТВАЧИ - НАПРИМЕР ШЕФ БОРИС ПЕТРОВ, КОЙТО ПУСНА СЛЕДНОТО:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР