Шеф Иван Звездев даде началото на тазгодишното издание на Фестивала

...
Шеф Иван Звездев даде началото на тазгодишното издание на Фестивала
Коментари Харесай

Фестивал на рибата и виното в Бургас

Шеф Иван Звездев даде началото на тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното в Бургас. В кухнята си навън на площад „Св. св. Кирил и Методий“ той подготви за гостите на феста добруджанска рибена супа по остаряла рецепта от село Българево – община Каварна.

В присъщия си жанр началник Звездев обясняваше тънкостите при готвенето на ястието. За супата той употребява барбун, калкан и сафрид. Задно с рибата в казана сложи още лук, моркови и доста подправки. Майсторът готвач разкри, че тайната на тази рецепта се крие в приготвянето на бульона.

Всеки от посетителите на кулинарния празник имаше опцията да опита от рибената супа и де се убеди в положителния усет на черноморската риба. На доста димящи скари други майстори готвачи приготвяха печена риба. Наред с вкусната храна, кулинарният фестивал дава опция на всеки да дегустира разнообразни марки виновност от български производители.

Фестивалът на рибата и виното, който се провежда от Община Бургас, предлага на своите гости и богата музикална стратегия. В първия ден за положителното въодушевление на посетителите се погрижиха изпълнителите от дует „Бургас“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР