Шеф готвач от Лондон и пловдивски барман ще сервират вкусна

...
Шеф готвач от Лондон и пловдивски барман ще сервират вкусна
Коментари Харесай

Шеф готвач и барман изкушават Пловдив с Питки и напитки

Шеф готвач от Лондон и пловдивски барман ще сервират вкусна храна в композиция с напитка. Целта им е да покажат, че яденето не е просто физическа нужда, а изцяло преживяване.

Основатели на колаборацията са Михаил Узунов и Петко Шаранков. Михаил към този момент е добре прочут барман миксолог освен в Пловдив, само че и в страната с авторските си коктейли и положителното показване на национални и интернационалните надпревари. Петко прекара последните 8 години от кариерата си в Лондонр където съумя да се утвърди като име в кулинарните среди и спомогна за създаването на една от най-успешните вериги заведения за хранене за бургери в британската столица.

Те подготвят вкусна и непретенциозна храна, изкушаващи коктейли и комбинират усетите по метод, прелестен за вашето небце. В приготвянето на храни и питиета, „ НОЖ и ШЕЙКЪР “ употребяват единствено артикули, които персонално са дегустирали, преди да ги показват в менюто пред вас. Тяхната цел е да споделят своята пристрастеност с други хора. За тях вкусната храна и напитките с уравновесен усет не са просто работа, а метод на живот.

„ Преди всичко, вършим това, тъй като ние самите имаме добър вкус, обичаме да похапваме, да пием качествени питиета и да доставяме наслаждение на небцето и носа си. Идеята се роди още преди към 2, само че очевидно е било належащо време да узрее, с цел да я осъществяваме. Решихме го непринудено, след следващата другарска колекция, на която коментирахем храната и напитките, които сме пробвали по време на пътуванията на всеки от нас. “ Това описват основателите на „ Нож и Шейкър “, които публично оповестиха и първото си събитие „ Питки и Напитки “. Техните упоритости са събитието да сложи началото на поредност от кулинарни и миксологични преживявания в Пловдив.

Повече за уредниците:

Михаил Узунов е барман и за малко време името му се наложи като един от най-хубавите миксолози освен в Пловдив, само че и в страната. Работил е в разнообразни заведения под тепетата, само че и динамичното движение в питейните заведения на морския бряг също не му е непознато. Страстта му към миксологията се поражда година след началото на барманската му кариера и бързо се трансформира в негова цел. Мишо обича да опитва с усетите, да комбинира познати и екзотични съставки, с цел да трансформира една класическа напитка в напълно ново приживяване. Неговите коктейли бързо станаха обичани на локалната аудитория, като безспорен любимец е „ Балканско муле “, а каква е тайната – питайте бармана. Участвал е в не едно и две бармански надпревари. През 2016-та година почтено показа страната ни и се подреди в челните позиции на финала на надпреварата Skinos, което се организира в Атина и се класира на 4-то място на Monkey Shoulder Ultimate Bartender Championship 2017. За него е значимо напитката да има уравновесен усет и прелъстителен мирис, а положителната презентация е наложителна. В момента работи като основен барман в Клуб Фарго Пловдив, където постановат коктейлната просвета в града.

Петко Шаранков е шеф-готвач с извънредно богата история зад себе си. Неговата кариера в кухнята стартира в София, само че единствено няколко месеца по-късно се озовава в Westminster Kingsway-College, което е един от първите и най-престижните кулинарни колежи в Англия. Професионалната му реализация в Кралството е извънредно богата, само че той скромничи по тематиката. Работил е в ресторант с Мишлен звезда, само че съгласно началник Шаранков, веригата заведения за хранене Honest Burgers е едно от най-хубавите му достижения. Бързо потвърждава професионалните си и персонални качества и израства още преди реализирането на самата верига. Има няколкомесечно прекъсва, след което „ безусловно бях издирен от моя някогашен шеф в Honest Burgers и бях назначен на работа като Openings & Senior Support Chef на Honest Burgers LTD, където отворих 12 ресторанта, интензивно участвах в построяването на кухненската им инфрастуктура, наемах и упражнявах хора и като цяло решавах проблеми “, споделя началник Шаранков. Разбира се, за сходна позиция, се изискват освен отлични умения в кухнята, само че и водачество. В момента има собствен консултантски бизнес в Обединеното кралство, само че не стопира да се завръща в родния Пловдив и да радва хората с вкусна храна.

Страницата на „ Нож и Шейкър “ вижте тук: https://www.facebook.com/knifeandshaker/

тагове началник готвач нож и шейкър  Шеф готвач и барман изкушават Пловдив с
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР