Шеф Боян Серафимов е истинско съкровище в родната кулинария, а

...
Шеф Боян Серафимов е истинско съкровище в родната кулинария, а
Коментари Харесай

Ето го готвач №1 на футболните звезди! Вижте с какви уникални ястия се глезят легендите в Bar & Dinner GRANDE

Шеф Боян Серафимов е същинско богатство в родната кулинария , а за това свидетелстват много родни звезди, останали очаровани от авторските му специалитети . Най-пресният образец е легендата Емил Костадинов, който отпразнува 50-годишен празник на 12 август в Bar & Dinner „ Grande ” и който довери на Боби задачата да изготви изтънчено 5-степенно меню за близо 250 посетители .

Серафимов е любим на банкерът Левон Хампарцумян и звезди от всевъзможен сой и сфера. Завършил е ТОХ-а и не е считал да трансформира наученото там в специалност, само че по този начин се стекли събитията, че от барман и от асистент в кухнята, който белил лук, за 7 години се е издигнал до основен готвач.

Боби е любимец и на редица спортисти и футболни представители – Николай Михайлов, Валери Божинов, Стилиян Петров и др ., защото е притежател на нашумелия Bar & Dinner „ Grande ” , който е разположен в базата на БФС в кв. „ Бояна “ и който те посещават постоянно, когато си идват в България.

Там младият началник е необятно известен със своите авторски шефьоври, измежду които са: Филе от див лаврак със сос от стриди и два типа сусам, равиолачи от лимец със сирена, орехи и маслен сос, талиолини с мастило от сепиа, сьомга, червен хаивер и див лук, патица с карамелизирани кестени и мармалад от круши, миди Сен Жак с мус от авокадо и Ойстер сос, скариди с ананас, кашу и кокосово мляко и доста други.

Боян Серафимов има епизодични изяви по световноизвестния кулинарен канал „ 24 Kitchen ” , в които стои паралелно до други задгранични колоси в кухнята. В биографията му влиза и роля в холивудска продукция с Мила Йолович . Във кино лентата „ Сървайвър “ той играе готвач в ресторант, в който актрисата идва на вечеря. Сготвил й е патица с френска преса, само че хубавицата по този начин и не съумяла да я вкуси, защото неприятните в лентата взривили ресторанта.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР