Шай Гилджъс-Алекзандър вкара 40 точки за победата на Оклахома Сити

...
Шай Гилджъс-Алекзандър вкара 40 точки за победата на Оклахома Сити
Коментари Харесай

Оклахома Сити надделя категорично над шампиона Денвър

Шай Гилджъс-Алекзандър вкара 40 точки за успеха на Оклахома Сити Тъндър със 119:93 като посетител над първенеца в НБА Денвър Нъгетс.

17 от точките на канадския гард пристигнаха в третата четвърт, която " гръмотевиците " завоюваха с 34:20 и която предреши изхода на мача. До полувремето отборът на Денвър успяваше да поддържа темпото на Оклахома, само че след почивката разликата внезапно мина 20 точки.

Новобранецът Чет Холмгрен, който трябваше да пази звездата на домакините Никола Йокич, изигра отличен мач и приключи с 24 точки, като вкара и четирите си стрелби от тройката. 

За Денвър точно Йокич бе най-резултатен с 19 точки и 10 битки, само че " буците " изглеждаха изтощени във втория си мач в границите на 24 часа и разумно нямаха причините да се опълчват на един от най-младите и енергични отбори в лигата.

С успеха Оклахома Сити изпревари Денвър на второто място в класирането в Западната конференция. " Гръмотевиците " имат 21 победи и 9 загуби, до момента в който Нъгетс са с 23 триумфа и 11 провали.

Бостън Селтикс реализира 16 победа в 16-ия си домашен мач от началото на сезона след 120:118 над Торонто Раптърс.

" Келтите ", които са водач в цялата лига с 25 победи и единствено 6 загуби, пропиляха 20 точки задатък, само че в последните минути на срещата демонстрираха по-голяма резистентност, с цел да стигнат до триумфа.

В отсъствието на Джейсън Тейтъм и Кристапс Порзингис най-резултатен за " келтите " бе Джейлън Браун с 31 точки. Дерик Уайт вкара 21, а Люк Корне приключи с 20.

За Торонто Скоти Барнс означи 30 точки и овладя 10 битки, до момента в който Паскал Сиакам се отличи с 27 точки.

Раптърс имаха преднина от 4 точки в последната четвърт, само че положителната игра на Бостън в отбрана не им разреши да капитализират този задатък.

Без Джоел Ембийд в състава си Филаделфия 76ърс победи със 131:127 Хюстън Рокетс като посетител в един от най-успорваните дуели тази нощ.

Много мощен мач за Сиксърс направи гардът Тайрийс Макси, който вкара 42 точки за едвам втората победа на Филаделфия без Ембийд този сезон. Тобайъс Харис добави още 22 точки за пенсилванци, а резервата Маркъс Морис-старши се отличи с основно четириточково отиграване в последната минута на мача, което даде преднина на Филаделфия от пет точки.

За Хюстън Фред ВанВлийт означи 33 точки, 31 прибави Джейлън Грийн, а турският център Алперен Шенгюн вкара още 28. Никой от останалите играчи на " ракетите " обаче не записа повече от 10 точки, което попречи на домакините да реализират освен това от почетна загуба.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР