Шарл Сображ, един от най-известните серийни убийци в Азия, ще

...
Шарл Сображ, един от най-известните серийни убийци в Азия, ще
Коментари Харесай

Истинският сериен убиец от The Serpent излиза на свобода

Шарл Сображ, един от най-известните серийни убийци в Азия, ще бъде пуснат на независимост от пандиза в Непал.

Историята на 78-годишния нарушител беше разказана в сериала " The Serpent " по Netflix през 2021 година Той самичък признава, че е умъртвил дванадесет души през 70-те години. Престъпленията, с които Сображ е свързван, са повече от двадесет.

Убийствата са осъществявани в Афганистан, Индия, Тайланд, Турция, Иран, Непал и Хонконг - в множеството случаи жертвите му са западни туристи по така наречен " маршрут на хипитата " в Азия и Близкия Изток.

За последно Шарл Сображ, прочут още с прозвищата си " Змията " и " Бикини килъра ", излежаваше две доживотни присъди поради убийството на двама души в Непал. Най-тежките присъди в страната обаче не са безсрочни, а изтичат след 20-годишен интервал.

Съдът е приел, че Сображ към този момент е излежал 19 години от наказването, а предварителното освобождение става допустимо поради влошеното му здравословно положение и поради положително държание.

Роденият във Виетнам френски жител е преследван от полицията в няколко страни още от 70-те.

" The Serpent " разказваше по какъв начин в продължение на години той съумява да избяга от закона, до момента в който управляващите в няколко страни - в това число западни дипломати - се пробват да разкрият причинителя на серийните закононарушения.

Първото следствие против него стартира в Тайланд, където са убити шест дами. Преди да бъде съден по тези обвинявания, Шарл Сображ е задържан и наказан в Индия.

Той прекарва две десетилетия в най-строго охранявания затвор в Ню Делхи поради нахлуване над група френски туристи. През 1986 година обаче съумява да избяга като на кино, откакто упоява надзирателите си с приспивателни, сложени в сладкиши.

След още един арест и екстрадиция във Франция, Сображ се появява в Катманду през 2003 година, където е арестуван поради двойно ликвидиране, осъществено съвсем 30 години по-рано.

Върховният съд на Непал постановява, че Шарл Сображ би трябвало да напусне страната в период от 15 дни след освобождението си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР