Шарл Льоклер ще потегли от първата позиция в неделното Гран

...
Шарл Льоклер ще потегли от първата позиция в неделното Гран
Коментари Харесай

Льоклер грабна полпозишъна в Остин, Верстапен шести

Шарл Льоклер ще потегли от първата позиция в неделното Гран При на Съединени американски щати. Макс Верстапен записа най-бързо време в самия завършек на квалификацията, само че обиколката му бе изтрита поради овакантяване на очертанията на пистата. Така нидерландецът ще започва от шеста позиция. Второ време даде Ландо Норис, а трети остана Люис Хамилтън.

В последните три минути на Q1 на процедура всички бяха на пистата и имаше сериозен трафик. Верстапен даде първо време – 1:35.346 мин. Сайнц бе втори, следван от Перес и Льоклер. Хамилтън излезе отпред с 1:35.091 мин. Албон се измъкна девети, което смъкна Юки Цунода в зоната на изпадащите. Там се озова и Фернандо Алонсо.

Даниел Рикардо даде десето време, Кевин Магнусен – седмо. Алонсо и съотборникът му Ланс Строл, който също се озова в дъното, не прескочиха Q1. Заедно с тях от борбата след цялото разбъркване отпаднаха още Хюлкенберг, Албон и Сарджънт.

Уикендът за Гран При на Съединени американски щати продължава в 20:30 часа българско време през днешния ден с втората квалификационна сесия. Тя ще дефинира реда за пускане за петия спринт за годината, който ще се организира в неделя от 1:00 часа сутринта българско време. Надпреварата за Гран При на Съединени американски щати е планувана за 20:00 часа в неделя
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР