Шарл Льоклер с Ферари спечели състезанието за Голямата награда на

...
Шарл Льоклер с Ферари спечели състезанието за Голямата награда на
Коментари Харесай

Льоклер удържа атаките на Верстапен и спечели Гран При на Австрия

Шарл Льоклер с Ферари завоюва надпреварата за Голямата премия на Австрия от Формула 1. Монегаскът съумя да изпревари настоящия международен първенец и водач в генералното класиране при водачите Макс Верстапен с Ред Бул, а трети се подреди седемкратният отличник на планетата Люис Хамилтън с Мерцедес.

Льоклер удържа на натиска на Верстапен в заключителните стадии на пистата в Шпилберг за скъпия триумф в борбата за купата. Съотборникът му във Ферари - Карлос Сайнц, който предишния уикенд завоюва Гран При на Англия за първия си триумф във Ф1, отпадна от надпреварата в 58-та обиколка, като болидът му избухна в пламъци, до момента в който испанецът към момента беше в него, само че в последна сметка Сайнц остана незасегнат след бързата интервенция на стюардите. Мерцедес имаше още мотиви за наслада след подиума на Хамилтън, като четвърти приключи неговият съотборник Джордж Ръсел.

Топ 10 допълниха още Естебан Окон (Алпин), Мик Шумахер (Хаас), Ландо Норис (МакЛарън), Кевин Магнусен (Хаас), Даниел Рикардо (МакЛарън) и Фернандо Алонсо (Алпин). За Льоклер това бе трети триумф през сезона и първи след Гран При на Австралия през април. Ферари ликува за първи път на Ред Бул Ринг от 2003-а насам, когато успеха бе за Михаел Шумахер. Верстапен прибра една точка за най-бърза обиколка през днешния ден и води в подреждането с 208 точки, с 38 пред втория Льоклер. Трети е състезателят на Ред Бул Серхио Перес със 151 - Сайнц има 133, Ръсел е със 128, а Хамилтън със 109.

За водачите във Ф1 следва седмица отмора, преди да се завърнат още веднъж на пистата за Гран При на Франция, което ще се организира в уикенда сред 22-24 юли.
 Сайнц най-бърз във втората свободна подготовка преди Гран при на Австрия
Сайнц най-бърз във втората свободна подготовка преди Гран при на Австрия

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР